Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία


Ενημερώνουμε του συναδέλφους ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015

«Κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

1. Συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

2. Πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας.

3. Συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking − ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ της 30ης Ιουνίου 2015:

«Όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με τα μέσα που προβλέπονται στις παραπάνω περιπτώσεις τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του Ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α Ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 Ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν».

Αυτό πρακτικά σημαίνει για τα μέλη μας ότι είναι υποχρεωμένα στις συναλλαγές με τους καταναλωτές να δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και παράλληλα και οι προμηθευτές τους είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τα δικά τους ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, προκειμένου να αναπληρώσουν τις προμήθειές τους. 
 
Σε περίπτωση που το αρνηθούν, οι κυρώσεις είναι πλέον ποινικές και απειλούνται με φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο και διοικητικές ποινές όπως διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο επιχείρησης.
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Υποχρεώσεις των κατααστημάτων κατά την Τραπεζική Αργία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.