ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, η οποία συζήτησε την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε, κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο και την ανάγκη να οργανωθεί η δράση παντού για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων, με οργανωμένη διεκδίκηση και εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία και χωριό.

Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας και αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας, που αποτελείται από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η οποία θα λειτουργεί με έδρα το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας (Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα).

2. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης για το Ηγουμενίτσας, αποφάσισε να καλέσει όλα τα εργατικά σωματεία, του συλλόγους ΕΒΕ, τους αγροτικούς συλλόγους, τους σπουδαστικούς συλλόγους , να οργανώσουν ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, την λαϊκή αλληλεγγύη, με κεντρικό σύνθημα και περιεχόμενο δράσης «κανένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς τροφή, φάρμακα, υγεία, ρεύμα, νερό, πάγωμα όλων των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών σε δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να πληρωθούν κανονικά μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, πρόνοιας».

3. Κάθε σωματείο, και σύλλογος, να ξεκινήσει άμεσα καταγραφή προβλημάτων και αναγκών σε είδη διατροφής, φαρμάκων, παροχής ρεύματος και νερού ή άλλο έκτακτο πρόβλημα και σε συνεννόηση με την Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας, να οργανώνει από την συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, μέχρι την παρέμβαση για δωρεάν νοσηλεία, χορήγηση φαρμάκων, δωρεάν μετακίνηση και την εξασφάλιση του ρεύματος και του νερού σε όλους.

4. Κάθε σωματείο, να γνωστοποιήσει στον κόσμο, με κάθε τρόπο την δράση αυτή.

5. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, του σπουδαστές και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συσπειρωθούν στα σωματεία και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και να συμμετέχουν στην διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης με την ενεργή συμμετοχή τους.

6. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας, θα ξεκινήσει μια σειρά άμεσες δράσεις για την συγκέντρωση: α) Τροφίμων κατά προτίμησης μεγάλης διάρκειας, β) Φαρμάκων και υγειονομικού υλικού γενικότερα, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, τα οποία θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δωθούν, μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα σωματεία και οι Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας.

7. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας, αξιώνει από την κυβέρνηση:

. Να διασφαλίσει την πληρωμή στην ολότητά τους, όλων των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.

. Να διασφαλίσει πλήρως την παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

. Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

. Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

. Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

. Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Εργατικό Κέντρο : 2665022136
Ελένη Γαλανοπούλου : 6974545397
Μαρία Τσουρά : 6973214384
Υφαντής Σπύρος : 6979792707
Γιώργος Μπούργος : 6977025416
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.