Λειτουργία του περίπτερου Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα στη Γλυκή

Λειτουργία του περίπτερου Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα στη Γλυκή


Ο Φορέας Διαχείρισης θα λειτουργήσει το περίπτερο πληροφόρησης που διαθέτει στην περιοχή της Γλυκής κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Θα υπάρχει καθημερινή παρουσία υπαλλήλου του Φορέα τις ώρες από 08.00π.μ. έως 14.00μ.μ., όπου μπορούν να απευθύνονται οι επισκέπτες της περιοχής να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή των Στενών Αχέροντα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής των Στενών Αχέροντα συνθέτουν ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα, προστατευόμενο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο «Natura 2000» και αξίζει να γνωρίσει ο επισκέπτης. Αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, καθώς μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα άσκησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καλύπτοντας την ανάγκη τους για αναψυχή.
 
Η παρουσία του Φορέα στην περιοχή, για αυτό το διάστημα, μετά και από σχετικό προφορικό αίτημα του Δήμου Σουλίου θα συμβάλλει στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού για την οικολογική αξία της περιοχής, αλλά και στην ορθολογική χρήση της. Η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών είναι μείζον ζήτημα, ώστε να αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στην ανάγκη για προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο διαθέτει μόνιμο εκθεσιακό χώρο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την προστατευόμενη περιοχή των Στενών Αχέροντα.
Λειτουργία του περίπτερου Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα στη Γλυκή  Λειτουργία του περίπτερου Πληροφόρησης Στενών Αχέροντα στη Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.