Παύονται χωρίς αποζημίωση οι διοικήσεις των νοσοκομείων

Παύονται χωρίς αποζημίωση οι διοικήσεις των νοσοκομείων


Παύονται όλοι οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με το περιεχόμενο της τροπολογίας τοου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία ψήφισε προχθές (Τετάρτη) η Βουλή. 
 
Πιο συγκεκριμένα, στην επίμαχη τροπολογία προβλέπεται ότι οι απερχόμενοι διοικητές δε θα λάβουν αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012. 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υφιστάμενοι διοικητές των νοσοκομείων έχουν τριετή θητεία, επιλέχθηκαν με βάση επιτροπή αξιολόγησης που είχε συσταθεί και, στην πλειονότητά τους, τοποθετήθηκαν στις αρχές του 2014. 
 
Πάντως, θεωρείται πολύ πιθανό διοικητές που θα απομακρυνθούν να προσφύγουν –ανεξάρτητα της τροπολογίας– στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν αποζημίωση.
Παύονται χωρίς αποζημίωση οι διοικήσεις των νοσοκομείων  Παύονται χωρίς αποζημίωση οι διοικήσεις των νοσοκομείων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.