ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ;

ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ
Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ;



Με μπροστάρη τον «μεγάλο» Δημοσιογράφο της περιοχής, η Δημοτική Αρχή με την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, μας κατηγόρησαν ότι «σπέρναμε» πανικό στη Θεσπρωτική Κοινωνία, όταν αποκαλύπταμε τη μόλυνση του νερού με επικίνδυνους ιούς και μικρόβια, σύμφωνα με επιστημονικά αποτελέσματα εξέτασης της ποιότητά του, με τον πλέον επικίνδυνο, τον ιό ESCHERICHIA COLI.

Μας απείλησαν δε με μηνύσεις και αγωγές, προκειμένου, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, να μας φιμώσουν, για να κρύψουν ανενόχλητα την επικινδυνότητά του.

Ο μέγας δημοσιογράφος – κατά τη δική του επιχειρηματολογία, είσαι ό,τι δηλώνεις – δεν δίστασε να προτείνει στο καταναλωτικό κοινό, να πίνει άφοβα το νερό, αφού και εκείνος δεν καταναλώνει ….εμφιαλωμένο.

Όταν όμως πληροφορήθηκε με επίσημα στοιχεία, ότι ένα παιδί στο Γραικοχώρι, προσβλήθηκε από τον, πολλές φορές και θανατηφόρο, αυτόν ιό, δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει κάτι για την ανεύθυνη και αντιδεοντολογική του αυτή συμπεριφορά.

Βέβαια, ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, βρήκε τη δύναμη που της επιβάλει η θεσμικής τους ιδιότητα, να ζητήσει συγνώμη από την Κοινωνία και ιδιαίτερα την οικογένεια του παιδιού αυτού.

Παρά μόνο αποφάσισε και πάλι κρυφά από την κοινωνία και τους καταναλωτές, να καταπολεμήσει τον ιό και τα άλλα ιο-μικρόβια με ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ, η οποία είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία τους.

Εμείς, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, έχουμε χρέος να εκτελούμε ανεπηρέαστα το καθήκον.

Έτσι σήμερα, αποκαλύπτουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, ότι και τα νερά που κατανάλωναν οι κάτοικοι της Πλαταριάς, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα διαδοχικών εξετάσεων, ήταν μολυσμένα με μικρόβια, αλλά κυρίως με το και πολλές φορές θανατηφόρο, ιό ESCHERICHIA COLI.

Αποτελέσματα τα οποία είχαν στη διάθεσή τους, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, από τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Πάλι όμως «αποφάσισαν» χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα, να το αποκρύψουν από τους καταναλωτές του Δήμου και τη Θεσπρωτική Κοινωνία γενικότερα.

Άραγε, ποιοι είναι οι επικίνδυνοι για την υγεία των πολιτών ή και ακόμη για τη ζωή τους, στην προκειμένη περίπτωση;

Ποιοι οφείλουν να απολογηθούν στην Κοινωνία;

Ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για οποιοδήποτε αδίκημα σχετίζεται η πράξη τους;

Ενδεικτικά καταχωρούμε ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ των αρμοδίων Επιστημόνων αναλυτών του Γενικού Χημείου του Κράτους, με δείγματα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου:

- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς, οικίας Στασινού της 31 Μαρτίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους. 




- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς, Δημοτικό Σχολείο της 31 Μαρτίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.



- Δείγμα πόσιμου νερού Δήμος Ηγουμενίτσας Τ.Κ. Πλαταριάς – Δημοτικό Σχολείο της 12 Μαϊου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.




- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Δημοτικό Σχολείο της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.




- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Κατάστημα Σωτ. Ευαγγέλου της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.




- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – οικία Στασινού Δανάης της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.




Είναι, λοιπόν, τραγικό, για την Κοινωνία μας, αλλά και για τους ιδίους, να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, όλα αυτά τα επικίνδυνα, για τους καταναλωτές γεγονότα, δίχως μάλιστα να είναι σε θέση, έστω και εκ των υστέρων, να δώσει, όχι σαφείς εξηγήσεις, αλλά ούτε μια φτηνή δικαιολογία.

Αγνόησε, βέβαια, πως το ψέμα ή το λάθος, όταν χρησιμοποιούνται, για να καλύπτουν τα προηγούμενα, οδηγούν σε ατέρμονες αλυσίδες, που σε κάποια στιγμή, δένουν χειροπόδαρα εκείνους που προσφεύγουν σ’ αυτά.

Δέσμια, έτσι η Δημοτική Αρχή και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, νόμισε πως θα μπορούσε κρυπτόμενη, να βρει λύση στην, σε βάρος των καταναλωτών ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ του νερού, για να αποδειχθεί και μ’ αυτήν την ενέργεια, επιεικώς ανεύθυνη.

Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις όλων των ανωτέρω, πως θα είναι σε θέση να … απαλλαγεί από την έκνομη αυτή ενέργεια της ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗΣ;

Μήπως, συνεχίζοντας λάθη και ψέματα, θα το αρνηθεί;

Ας μην το τολμήσει.

Γιατί τα δικά της στοιχεία θα την διαψεύσουν τραγικά.

Σύμφωνα με τα οποία, η δαπάνη προμήθειας χλωρίου, έχει πορεία αυξητική, με γεωμετρική πρόοδο.

Για παράδειγμα, πριν από τις επιστημονικές διαπιστώσεις της μόλυνσης του νερού, η δαπάνη προμήθειας χλωρίου δεν ξεπερνούσε τις 2.500 ευρώ ετησίως.

Μετά όμως την αποκάλυψη, το ποσό αυτό δεν κάλυπτε, ούτε τις ανάγκες, στην αρχή, του εξαμήνου και αργότερα του διμήνου.

Για του λόγου το αληθές, ας μας επιτραπεί να καταχωρήσουμε ενδεικτικές ημερομηνίες με τα αντίστοιχα ποσά:

17/10/13 = 2.377,38 ευρώ 
 
15/05/14 = 1.286,02 ευρώ
01/09/14 = 2.023,49 ευρώ 
 
04/02/15 = 2.055,32 ευρώ 
 
05/05/15 = 2.094,07 ευρώ 
 
17/06/15 = 2.696,77 ευρώ 

Ευελπιστώντας, ευχόμαστε να διαψευστούν όλα τα παραπάνω.

Η ανάγκη του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ μας επιβάλει να καταχωρήσουμε και την τελευταία γνωμάτευση του αρμόδιου επιστήμονα αναλυτή του Γενικού Χημείου του Κράτους, που ασφαλώς επιβεβαιώνει, εκ του αποτελέσματος, την επικίνδυνη για τους καταναλωτές ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ.

- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Δεξαμένη της 8 Ιουνίου 2015: ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.





Τέλος, επειδή κάποιοι από το κύκλωμα, είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν την ανίχνευση του ιού ESCHERICHIA COLI σε κορίτσι 18 ετών στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, τους απαντάμε με την καταχώρηση αυτούσιας της εξέτασης του Μικροβιολογικού εργαστηρίου.



Αυτά προς στιγμή, μέχρι τη δική τους απόφαση, που τυχόν θα μας επιβάλλει, να επανέλθουμε. 

Διαβάστε επίσης:  Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας
ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ; ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.