ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ


ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ


Υπό το φως της πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου, περισσότερες από 140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε 130 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας συμμετέχοντας σε αυτόν τον ιδιαίτερο εορτασμό.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή τους είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:
- Αύλειος χώρος Παρηγορήτισσας - Μουσείο Γλυπτοθήκη: Μουσική εκδήλωση με τοπικά μουσικά συγκροτήματα
- Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική Εκδήλωση με σύνολο κιθάρας. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουλίου
- Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, με έντεχνη ελληνική μουσική από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» στο άνω πλάτωμα της ακρόπολης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
_ Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
- Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ίτς Καλέ: Συναυλία "Αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου" σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.
- Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από 08:00 έως 22:00.
ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.