Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Απόφαση Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας


Συνεδρίασε η ΤΕ Θεσπρωτίας 25/8 και αποφάσισε ομόφωνα:

Η σε εξέλιξη και επίμονη σε ένταση και διάρκεια καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να δοκιμάζει το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά και την αριστερά όλων των αποχρώσεων και τάσεων.Γενικό χαρακτηριστικό της κρίσης είναι η όξυνση της επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στους εργαζόμενους- άνεργους-νέους κλπ Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι και οι προβληματισμοί και οι απόψεις που απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες συντρόφους και συναγωνιστές και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μέσα σ' αυτή την πιεστική κατάσταση σημειώνουμε τα εξής:

1/ Ορθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε άνοιγμα- κάλεσμα σε όλο το φάσμα της αριστεράς με την αντικαπιταλιστική αναγκαιότητα.

2/ Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί μηχανιστικό άθροισμα σημείων και κατάλογο τυχαίων και αποσπασματικών μέτρων, α΄λλά ενιαίο και ολοκληρωμένο πολιτικό πρόταγμα- το αναγκαίο ελάχιστο για οποιαδήποτε καλυτέρευση της ζωής της εργατικής τάξης και μεταβατικό πρόγραμμα πάλης για το συνολικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Γι΄αυτό και:

3/Παλεύουμε για μετωπικές συμπορεύσεις που δεν αμφισβητούν και δε θέτουν σε εκπτωτικές λογικές το κεκτημένο και την αυτοτέλεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να σεβόμαστε την εσωτερική δημοκρατία και να την ωθούμε με τις πράξεις και τις επιλογές μας σε ανώτερο κάθε φορά επίπεδο εργατικής δημοκρατίας και συντροφικότητας. Οι διαφορετικές απόψεις, επιθυμητές και αναγκαίες, πρέπει μέσα από τις διαδικασίες των εκλεγμένων οργάνων να συμβάλλουν στη σύνθεση και την τελική διαμόρφωση ενιαίας στάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τα έξω. Πολύ περισσότερο σήμερα θα ήταν βαρύνουσας σημασίας η δουλειά για συγκεκριμενοποίηση και επέκταση του αντικαπιταλιστικού προγράμματός μας και όχι η ανάλωση σε διαδυκτιακές δημοσιεύσεις για τα αναγκαία μέτωπα της μιας ή της άλλης μορφής. Έτσι θα εμπνεύσουμε και θα αποτελέσουμε σοβαρή επιλογή για ακόμη περισσότερους αγωνιστές που αποστοιχίζονται άτακτα από το ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΚΚΕ και κόσμο που αναζητά στήριγμα και διέξοδο στις άθλιες συνθήκες ζωής που του επιβάλλονται από σύσσωμο το καθεστωτικό κομματικό κατεστημένο.

4/ Τα οργανωτικά ζητήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι παρά αντανάκλαση του πολιτικού μέρους και πρέπει η επόμενη συνδιάσκεψη- που δεν πρέπει να αναβληθεί σε καμιά περίπτωση- να τα θέσει θαρρετά και ξεκάθαρα ώστε να μπορέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παίξει τον αγωνιστικό ρόλο που επιβάλλει η παρούσα συγκυρία για νικηφόρους εργατικούς αγώνες

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.