Προκαλούν οι αυτοαποκαλούμενοι Τσάμηδες, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εκτέλεσης των 49

Προκαλούν οι αυτοαποκαλούμενοι Τσάμηδες, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εκτέλεσης των 49

 
 
Γνωστή η τακτική των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, να προκαλούν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιας. Των 49 που οι προγονοί των Τσάμηδων επέδειξαν στις κατοχικές δυνάμεις.

Το νέο παραλήρημα έρχεται από το γνωστό πλέον αλυτρωτικό περιοδικό “Shqiperia e Bashkuar” και το άρθρο του αυτοαποκαλούμενου ιστορικού Ibrahim Daut Hoxha. Στο σχετικό άρθρο, ο Ibrahim Daut Hoxha, αφού βέβαια παρομοιάζει τους Τσάμηδες εγκληματίες πόλεμου με τους πρόσφυγες της Συρίας (!!!), τονίζει πως μετά από προσπάθειες του ηγέτη της Αλβανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη Richard Lucas, το θέμα της και καλά γενοκτονίας των Τσάμηδων, απασχόλησε και απασχολεί της Γερουσία της Αμερικής, η οποία σε συνεδρίαση με την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο μάλιστα υπήρχαν και εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους, οι οποίοι σύμφωνα με τον Ibrahim Daut Hoxha, παραδέχτηκαν τα ιστορικά γεγονότα όπως τα βλέπουν οι Τσάμηδες.

Φυσικά η περιγραφή της συγκεκριμένη σύσκεψης δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού οι συνεδριάσεις των διάφορων επιτροπών του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι συχνές και προκαλούνται μετά από αιτήματα (στην συγκεκριμένη περίπτωση του Richard Lucas), που τις περισσότερες φορές θεωρούνται μυθεύματα, ενώ φυσικά δεν υπήρξε καμιά ταύτιση κανενός Έλληνα αξιωματούχου.

Το περιοδικό “Shqiperia e Bashkuar” συνεχίζει το παραλήρημα μιλώντας για τις περιουσίες τους που κατασχέθηκαν στη Παραμυθιά καθώς και για την γενοκτονία που προκάλεσε ο Ζέρβας, μπερδεύοντας στην ιστορία και τον Μητροπολίτη Παραμυθίας Θεόδωρο Νάσκαρη, η εμπλοκή του οποίου, ή καλύτερα η μη εμπλοκή στην εκτέλεση των 49, θα πρέπει να κάποια στιγμή να ερευνηθεί με ωριμότητα.

Εννοείτε πως από τις ιστορίες του συγκεκριμένου άρθου του “Shqiperia e Bashkuar” απουσιάζει η εκτέλεση των 49 ούτε και οι δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις που χαρακτήρισαν τους Τσάμηδες ως εγκληματίες πόλεμου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικούς μήνες, το ίδιο περιοδικό έκανε λόγο για την επίσκεψη ενός Τσάμη στη Παραμυθιά μετά από 70 χρόνια και το προσκύνημα του στον ομαδικό τάφο των Τσάμηδων που σύμφωνα με τους ίδιους βρίσκεται στο σημείο όπου σήμερα είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης. Λίγα μέτρα δηλαδή από το σημείο της εκτέλεσης των 49, που λησμόνησαν να αναφέρουν στο άρθρο τους.

Εμεις μπορεί να γελάμε με τις προσκλήσεις και τις συνεχείς αρθρογραφίες, ιδικά τις ημέρες των εκδηλώσεων των 49, ωστόσο θα πρέπει να μας απασχολούν σοβαρά καθώς με αυτές γαλουχούνται οι νέες γενιές των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίες φυσικά δεν έμαθαν ποτέ την αληθινή ιστορία και δεν μπορεί κάνεις να προβλέψει την αντίδραση τους αν και όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία να αντιδράσουν
 
Προκαλούν οι αυτοαποκαλούμενοι Τσάμηδες, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Προκαλούν οι αυτοαποκαλούμενοι Τσάμηδες, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εκτέλεσης των 49 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.