Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ)

Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ)


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για προσαράξεις τριών (03) Ι/Φ σκαφών και ενός (01) Θ/Γ σκάφους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

 
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ANTARTIDA” σημαίας Ισπανίας,στη θαλάσσια περιοχή όρμου Γαρίτσας, στη θέση “ΣΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ” ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους είχαν εξέλθει στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 
Επίσης,ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “LOVER” σημαίας Αγγλίας, στηθαλάσσια περιοχή “ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΣΣΑ” Παλαιού Φρουρίου ν. Κέρκυρας, πλησίον εγκαταστάσεων Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντες είχαν εξέλθει στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, ενώ από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 
Επιπροσθέτως, ενημερώθηκε για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “JELANA” σημαίας νήσων Cayman, σε βραχώδη αβαθή εντός του λιμένα Ν.Α.Ο.Κ.,είκοσι (20) περίπου μέτρα από την ξηρά.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπως επίσης και στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπίστωσαν ότι οι δεκατρείς (13) αλλοδαποί επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ από την προσάραξη είχε προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων, η οποία είχε περιοριστεί στο στεγανό διαμέρισμα του μηχανοστασίου. Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, περιορισμένης έκτασης, για την αντιμετώπιση της οποίας έγινε ρίψη πλωτού φράγματος, ενώ θα ακολουθήσει ρίψη απορροφητικών υλικών και απάντληση καυσίμων των δεξαμενών του “JELANA” από το Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

 
Τέλος, ενημερώθηκε για προσάραξη του Ι/Φ “ΑΝΑSTASIA” σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν εξέλθει του σκάφους, καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των ανωτέρω σκαφών μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα σκάφη νηογνώμονες ή σημαίες.
Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ) Προσαράξεις Ι/Φ σκαφών και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.