Δημόσια Διαβούλευση του νέου Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δημόσια Διαβούλευση του νέου Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τη δέσμευσή της να τεθούν όρια και σωστοί κανόνες στην υπαίθρια διαφήμιση συνέταξε τον κανονισμό υπαίθριας διαφήμισης .

Αντικείμενο του κανονισμού είναι η καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών προδιαγραφών και κανόνων που θα διέπει την υπαίθρια διαφήμιση στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και που θα δεσμεύει τη Διοίκηση του Δήμου, καθώς και τους χρήστες αυτής.

Σκοπός της παρούσας Κανονιστικής Πράξης είναι:

· Η θέσπιση αρχών και κανόνων εκ των προτέρων γνωστών σε όλους για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

· Η εξασφάλιση της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας, μέσα από τη δυνατότητα επικοινωνίας και προβολής.

· Η εξασφάλιση επιπλέον εσόδων στο Δήμο, μέσα από την υπαίθρια διαφήμιση

· Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου, με ταυτόχρονη καταστολή φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς και καθορισμό των χώρων εκείνων, όπου επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημίσεων.

· Η διασφάλιση εφαρμογής της νομοθεσίας και η αποκατάσταση της νομιμότητας για την εξάλειψη του νοσηρού φαινομένου της ανεξέλεγκτης υπαίθριας διαφήμισης.

· Η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της οδικής ασφάλειας των πολιτών, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε θέματα παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

Το σχέδιο του Κανονισμού υπαίθριας διαφήμισης, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Απόφαση 71/2015), έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr στο μενού Για τον Δημότη -> Κανονισμοί).

Οι ενδιαφερόμενοι (πολίτες, φορείς, σύλλογοι κ.λπ.), μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου 2015 στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία αφού λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις, θα εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο το τελικό σχέδιο του κανονισμού.

Δημόσια Διαβούλευση του νέου Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Ηγουμενίτσας Δημόσια Διαβούλευση του νέου Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.