ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ;

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ;


Ουδέν κακόν, αμιγές καλού.
Έτσι, μιας και οι εκλογές θα φέρουν πίσω τις μνημονιακές υποχρεώσεις της αναμενόμενης νέας Κυβέρνησης, κυρίως, από τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και το αριστερό επικαλούμενο.
Μια από τις σκληρές αυτές μνημονιακές υποχρεώσεις, είναι η επίσπευση του πουλήματος ή της παραχώρησης, ανάλογα πως θα την βαπτίσουν οι επικοινωνιολόγοι, των δέκα μεγάλων λιμανιών της Χώρας.
Ανάμεσα στα οποία είναι και το δικό μας λιμάνι, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που μέχρι τώρα το αποκαλούν και Πύλη της Ευρώπης, το οποίο κατέχει τις πρώτες θέσεις κατάταξης της σειράς ενδιαφέροντος.
Η απερχόμενη αριστερή Κυβέρνηση, σχεδόν έχει πείσει μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού πως, στην περίπτωση που την επανεμπιστευτεί ο λαός, θα επαναδιαπραγματευτεί (και) αυτήν την υποχρέωση.
Ασχέτως όμως με όλα αυτά, μιας και ουδέν κακόν αμιγές καλού, φρόνιμο θα ήταν από πλευράς των τοπικών Αρχών και Αρχόντων της Θεσπρωτίας, δίχως να αποκλειστούν και οι της Περιφέρειας, να συσκεφθούν αναλογιζόμενοι, τόσο τις συλλογικές, όσο και τις ατομικές τους ευθύνες, ώσπου να είναι σε θέση αμέσως μετά τις εκλογές, με πειστικά επιχειρήματα, να πιέσουν τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να ανασταλεί επ’ αόριστον ή πώληση ή παραχώρηση του λιμανιού μας, ώστε να επιτευχθεί η αποπεράτωση των υπολειπόμενων β’ και γ’ φάσεων, σε έργα που είναι προγραμματισμένα, καθώς και απαιτούμενες και σχεδιασμένες, έστω και επί χάρτου υποδομές, στην ευρύτερη περιοχή, αφού είναι οφειλόμενος στον τόπο και τους κατοίκους της (Εμπορευματικό, Μαρίνες, βοηθητικά λιμάνια, Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο κ.λ.π.).
Με την αποπεράτωση αυτών των εργασιών και υποδομών, ασφαλώς και θα υπερτιμηθεί το λιμάνι, που σημαίνει ότι η παραχώρησή του, όχι μόνο δεν θα βλάψει την Εθνική Οικονομία, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει.
Ας ελπίσουμε πως οι Τοπικοί και Περιφερειακοί μας Άρχοντες θα κατορθώσουν, έστω και για μια φορά, να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ; ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.