Απάντηση στην απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τις εξώσεις από τις εργατικές κατοικίες

Απάντηση στην απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τις εξώσεις από τις εργατικές κατοικίες
 
 
Απάντηση στο κείμενο του μπλοκ μας (Δείτε ΕΔΩ), εξέδωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, μη έχοντας το πολιτικό θάρρος να το στείλει και σε εμάς, φοβούμενος προφανώς την ανταπάντησή μας.
 
Το κείμενο το δημοσίευσε μόνο στη φυλλάδα, του επί χρήμασι (αυτό θα το αποδείξουμε σε νέα μας ανάρτηση), φερέφωνό του.
 
Στην απάντησή του ο Δήμαρχος, αναφέρει ψευδώς πως "η Ταμειακή Υπηρεσία εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, την κατάπτωση των εγγυητικών επιστο­λών (και όχι την έξωση των μισθωτών, όπως ορι­σμένοι άφησαν να διαρρεύσει στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας)"
 
Από την εισήγηση όμως της ταμειακής υπηρεσίας φαίνεται η ξεκάθαρη διατύπωση για την έξωση αφού αναφέρει πως: "Για όλους τους παραπάνω θα πρέπει να γίνει καταγγελία της μίσθωσης λόγω λήξης του χρόνου διάρκειας" :
 
Εάν ο ίδιος δεν γνωρίζει Ελληνικά, ας ρωτήσει έναν από τους πολλούς συμβούλους του.
 
Στο τέλος της απάντησής του, ο Δήμαρχος, αναφέρει πως "...πολίτες για το εν λόγω θέμα μας κατήγγειλαν ότι ορισμένοι «ανώνυμα» και προκειμέ­νου να κάνουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δε δίστασαν να δημοσιοποιήσουν τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση."
 
Επειδή δε, δεν γνωρίζει ούτε ότι οι εισηγήσεις του ίδιου και των υπηρεσιών του Δήμου, προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι δημόσια έγγραφα, ας διαβάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Παρόλα αυτά, και σε αυτό το σημείο ψεύδεται.
 
Εμείς δημοσιεύσαμε την εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας, σβήνοντας όλα τα ονόματα των ενοικιαστών. (Δείτε ΕΔΩ)

Οπότε δεν εκθέσαμε κανέναν, δημοσιοποιώντας τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του.
Ο ίδιος και η Ταμειακή Υπηρεσία ήταν αυτοί που τα ανέγραψαν πάνω στο δημόσιο έγγραφο της εισήγησης.

Τέλος να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο, πως εμείς δεν είμαστε πολιτικά πρόσωπα για να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια.
 
Τα μικροπολιτικά παιχνίδια και την σκοπιμότητα να έρθει το θέμα 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές (αν και η εισήγηση ήταν από τις 19 Ιουνίου), να τα αναζητήσει στη Δημοτική του Αρχή και στον τέως προστάτη του.
 
Υ.Γ. Ποιος ήταν άραγε αυτός που άλλαξε την απόφαση του Δημάρχου για έξωση και τελικά ζήτησε αναβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Η απάντηση του Δημάρχου:
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το 2009, κατόπιν διακήρυ­ξης, προχώρησε στην μίσθωση των εργατικών κα­τοικιών ιδιοκτησίας του, με μισθώματα που κυμαίνονται από 150€ έως 205€, με διάρκεια της μίσθωσης τα πέντε έτη, απαγορεύοντας ρητά τη δυνατότητα, παράτασης της συναφθείσας μίσθωσης. 
 
Για την πι­στή τήρηση των όρων της σύμβασης, οι μισθωτές παρέδωσαν στο Δήμο εγγυητικές επιστολές. 
 
Αν και η πλειονότητα των μισθωτών δεν κατέβαλε εμπρό­θεσμα τα μισθώματα, ο Δήμος δεν προέβη σε ενέρ­γειες για την απόδοση των μισθίων ή την καταβολή των μισθωμάτων . 
 
Μάλιστα, αν και σχεδόν όλες οι μισθώσεις έληξαν το καλοκαίρι του 2014, λίγο πριν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν εισέπραξε τα οφειλόμενα.

Η παρούσα δημοτική αρχή βέβαια, ενημέρωσε δύο φορές τους ενοίκους για τις οφειλές τους καθώς και για τις κυρώσεις που υπάρχουν λόγο παρέλευσης των μισθωτηρίων συμβολαίων και παράλληλα τους προσέφερε την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δήμο, όπου και πάλι δεν έγινε καμία ρύθμιση. 
 
Εξαιτίας της αδράνειας αυτής, η Ταμειακή Υπηρεσία εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε, την κατάπτωση των εγγυητικών επιστο­λών (και όχι την έξωση των μισθωτών, όπως ορι­σμένοι άφησαν να διαρρεύσει στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας) προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες οφειλές.

Ο Δήμος, όπως και σωστά έπραξε, έδωσε μια ακό­μα ευκαιρία να έρθουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους κάνοντας αποδεκτό το αίτημα των μισθωτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αναβολή του θέ­ματος.

Δεν θα σταθούμε στο κατά πόσον οι μισθωτές εί­ναι δημότες Ηγουμενίτσας, την οικογενειακή τους κατάσταση καθώς και για το εάν είναι ήδη κάτοχοι κάποιου οικήματος. 
 
Αναγνωρίζοντας την οικονομι­κή δυσπραγία των πολιτών που διαμένουν στα εν λόγω οικήματα, τις ευθύνες της δημοτικής αρχής απέναντι στο νόμο αλλά και του ελέγχου της όποιας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε επίπεδο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης, δυστυχώς διαφαίνεται μονόδρομος η επαναπροκήρυξη των μισθωμάτων.

Τονίζουμε ωστόσο και πάλι ότι οι συμβάσεις ανα­φέρουν ρητά ότι δεν επιτρέπεται η ανανέωση τους και άρα με τη λήξη τους θα πρέπει να βγουν πάλι σε δημοπρασία κάτι που και οι ίδιοι οι μισθωτές γνωρίζουν και σε διαφορετική περίπτωση τα κέ­ντρα που σήμερα την εγκαλούν για αναλγησία θα την εγκαλούσαν για παράβαση καθήκοντος. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολίτες για το εν λόγω θέμα μας κατήγγειλαν ότι ορισμένοι «ανώνυμα» και προκειμέ­νου να κάνουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δε δίστασαν να δημοσιοποιήσουν τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση.
Απάντηση στην απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τις εξώσεις από τις εργατικές κατοικίες Απάντηση στην απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τις εξώσεις από τις εργατικές κατοικίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.