Εγκρίθηκε η τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. και προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. και προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου


Με απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια", εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: "Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου".

Για τη θετική εξέλιξη ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Όπως ανέφερε το έργο δημοπρατήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου που διέπει το χρηματοδοτικό πλαίσιο ΣΔΙΤ, ανακηρύχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος μετά από πανθομολογούμενη άρτια και αδιάβλητη διαδικασία και επιτεύχθηκε μια δίκαιη και ωφέλιμη προσφερόμενη τιμή ανά εισερχόμενο τόνο.

"Από τον Απρίλιο του 2015 - πρόσθεσε- μέχρι σήμερα κωλυόταν η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκ του γεγονότος της μη υπογραφής της τροποποιημένης- αναθεωρημένης υφιστάμενης ΑΕΠΟ του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Π.Α.Π.ΕΝ..". (Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της κ. Τ. Καλογιάννη).

Συγχαρητήρια προς όσους εργάστηκαν για το θέμα αυτό έδωσε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. "Δεν μπορεί - τόνισε μεταξύ άλλων- να υπάρχει ένας σχεδιασμός τα τελευταία 6-7 χρόνια με ομοφωνία των Δήμων και να έρχεται ένας Υπουργός και να τα αλλάζει όλα. Ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός (σ.σ. ο πρώην Αναπληρωτής Ι. Τσιρώνης) από εδώ, τα Γιάννενα, είχε πει πως η Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει πρόβλημα. Πετύχαμε τιμή 41 ευρώ/ανά τόνο, όταν στην Κοζάνη το κόστος ανέρχεται σε 134 ευρώ/τόνο, και στην Αττική τα 60 ευρώ μόνο για ΧΥΤΑ. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας. Με ιδεοληψίες δεν πάμε μπροστά. Ήμασταν και θα είμαστε πρωτοπόροι. Αυτό που είχε μπει στο αρχείο, εγκρίθηκε και το έργο προχωρά. Είναι εύκολο να είμαστε ευχάριστοι, αλλά πολύ πιο δύσκολο να είμαστε χρήσιμοι".

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. και προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου Εγκρίθηκε η τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. και προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.