Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο

Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 συνάντηση της διακομματικής επιτροπής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, την Λαϊκή Ενότητα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα ακόλουθα:

1. Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνει ισότιμα και όχι ανάλογα με τη δύναμη που είχαν στη Βουλή.

2. Να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των κομματικών επιτελείων και των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί.

3. Με ευθύνη των κομμάτων μπορούν να κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν στην πλατεία Δημαρχείου περίπτερα ή άλλες κατασκευές, οι διαστάσεις των οποίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα.

4. ΔΕΝ επιτρέπεται η ανάρτηση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) & πετραχήλια στις κολώνες του Δήμου.

5. Ο Δήμος δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα ή τον συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων για συγκεντρώσεις στους εξής χώρους: Πλατεία Δημαρχείου, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

6. Τα κόμματα θα γνωστοποιήσουν εγκαίρως στον Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.

7. Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα ή τον συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός της έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.

8. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, ο Δήμος υποχρεώνεται για την άμεση αφαίρεσή τους εκτός εάν ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά και έγκαιρα.

9. Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

10. Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια, καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων. Αφίσες μπορούν να αναρτηθούν μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων.

11. Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.

12. Το Σάββατο 19/09/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη -με ευθύνη των κομμάτων- όλα τα προεκλογικά υλικά πλην των περιπτέρων, για τα οποία δίνεται προθεσμία απομάκρυνσης έως και τις 23/09/2015.

Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.