ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Την αδυναμία και το πάθος της γάτας να … σκεπάζει τις κουράδες της, την γνωρίζουμε όλοι.
Κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει και με εμάς τους ίδιους, που έχει να κάνει με τη δική μας αδυναμία και το δικό μας πάθος, να εγκαταλείπουμε κάθε είδους σκουπιδιών, στις παραλίες, στις οποίες χαιρόμαστε τον ήλιο και τα μπάνια μας.
Αδιάφορα για το έγκλημα που διαπράττουμε σε βάρος του δικού μας περιβάλλοντος, συνήθως αρκούμαστε, στην ικανοποίηση των μπάνιων και επιστρέφουμε στα σπίτια μας εγκαταλείποντας στις παραλίες ότι δεν μας είναι πια χρήσιμο.
Είναι βέβαιο πως με τα πρώτα πρωτοβρόχια και τους πρώτους φθινοπωρινούς αέρηδες, όλα αυτά τα σκουπίδια θα … σκεπαστούν από άμμο.
Όλα καλά και όλα ωραία, για όσους έχουν μικρό μυαλό, που λέει ο λαός.
Αν ψάξουν όμως την επόμενη χρονιά πόσες συνέπειες θα υποστούν όλοι αυτοί και μαζί τους και όλοι οι άλλοι, το κόστος είναι για όλους πολύ βαρύ, από άποψης υγιεινής και υγείας.
Αυτό όμως, για να το αποφύγουμε οριστικά, απαιτείται να αποκτήσουμε ΟΛΟΙ περιβαλλοντική συνείδηση.
Μέχρι τότε καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια, ΟΛΗΓ κ.λ.π. να μην επιτρέψουν στα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα να επιτελέσουν το έργο της γάτας.
Ας μεριμνήσουν με συνεργεία τους, καλά θα ήταν και σε συνεργασία μεταξύ τους, να προλάβουν να καθαρίσουν όλες τις παραλίες.
Επειδή όμως, συνήθως, όλοι αυτοί, μεριμνούν να απογοητεύουν την Θεσπρωτική Κοινωνία, απευθυνόμαστε σ’ όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες, να πάρουν, για μια ακόμη φορά, την υπόθεση στα χέρια τους.
Μόνο μ’ εκείνους (τους εθελοντές) είμαστε βέβαιοι πως θα προστατευθεί το περιβάλλον.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.