Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ»

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ»


Η υπόθεση ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν, πως έχει καταστεί το Νο 1 προϊόν διαπλοκής, σε παγκόσμια κλίμακα, αφού «ερμηνεύεται» σε πολλά εκατομμύρια ή και δις ΕΥΡΩ ή Δολάρια.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συμμετέχοντες στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπως και της Περιφερειακής) και ιδιαίτερα στα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι βρίσκονται στα πρώτα ονόματα των καταλόγων των τηλεφωνικών ή των κρυφών ατζέντων, των πρωταγωνιστών της διαπλοκής.

Εκείνο που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι ακόμη και σε μικρούς Δήμους, με μειωμένες ποσότητες σκουπιδιών, είναι φανερά τα πρώτα σημάδια της διαπλοκής, αφού, ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν.

Χρέος μας, αν προλάβουμε, με την παρούσα έρευνα, είναι η προστασία του δικού μας τόπου, με τις δικές μας Αυτοδιοικητικές μονάδες, ώστε, σαν εξαίρεση, να μην αφήσουν οι άνθρωποί τους, ίχνος υποψιών, στο θέμα της διαχείρισης των δικών μας σκουπιδιών, από τυχόν ενέργειες απερίσκεπτες, από πράξεις ή παραλήψεις ή και ακόμη, για γκάφες, από τυχόν παγίδες στημένες με προσοχή.

Η Θεσπρωτική Κοινωνία, ήδη έχει ανησυχήσει με σφοδρό προβληματισμό, από τα όσα διαρρέουν, στους διαδρόμους του Δημαρχιακού Μεγάρου, τα όσα καταγγέλλονται ή συζητούνται στα διάφορα πηγαδάκια, ακόμη και κατά τη διάρκεια τσιπουροποσιών.

Σαν αιτία όλων αυτών, είναι η δίχως αντίδραση από πλευράς Δήμου Ηγουμενίτσας, παρέμβαση υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με απόφαση ακύρωσης διαγωνισμού για … τυπικούς λόγους, που όμως θα συζητηθούν, όχι μόνο στους δρόμους, τις πλατείες, στους διαδρόμους και τα τσιπουράδικα, αλλά και σε αίθουσες Δικαστηρίων.

Με το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ αρ.φ. 825/2 Απριλίου 2015, είχαμε προειδοποιήσει με Τίτλο: ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, γράφαμε: 
Ασφαλώς, όπως κατά καιρούς αποκαλύπτεται, η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει πολυσυζητηθεί και έχει θέσει την Αυτοδιοίκηση (τοπική και περιφερειακή) στο στόχαστρο της διαπλοκής.

Είναι δε αναμενόμενη αυτή η κατάσταση, γιατί τα σκουπίδια… κρύβουν χρήμα και ως εκ τούτου, υφίσταται τεράστια έως και άγρια σύγκρουση συμφερόντων.
Τα οποία συμφέροντα, βέβαια, έχουν ως πρώτο γνώρισμα, την αδυναμία στο εύκολο έως και μαύρο χρήμα, που, έτσι, μεταφράζεται σε δύναμη εξαγοράς συνειδήσεων, με πιο ευαίσθητες εκείνες των εμπλεκόμενων Αυτοδιοικητικών.
Για τον λόγο αυτό και με αφορμή τα όσα διαρρέουν και από την υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου, πρωτίστως στα ανακυκλώσιμα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν τη δύναμη της απόφασης ή του επηρεασμού, αλλά δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμα;) αυτό το αλισβερίσι.
Αυτές τις ημέρες, όπως ήδη διαχέεται, αναμένεται να απασχολήσει την κοινωνία της Ηπείρου, σε γενικό αρχικά πλάνο, η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών και κυρίως των ανακυκλώσιμων. Ας προετοιμαστούν, λοιπόν, πριν βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η προειδοποίηση είναι στα καθήκοντά μας. Μετά την οποία, σειρά έχει η έρευνα, η αναζήτηση ευθυνών και τέλος η απόδοση.


Δυστυχώς από και για κάποιους, είτε αγνοηθήκαμε, είτε τα «συμφέροντα της διαπλοκής, είναι πολύ πιο ισχυρά, από τους όρκους, την κοινωνική καταξίωση και τις καθαρές σχέσεις με την Δικαιοσύνη.

Ας μη ξεχνάμε το σύνδρομο της ατιμωρησίας των Αυτοδιοικητικών, που τους οδηγεί στην πεποίθηση πως βρίσκονται πάντα υπεράνω νόμων.

Την υπόθεση της ανακύκλωσης την παρακολουθούμε στενά, όπως και όλα τα άλλα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας και τοπικοί φορείς.

Από τις αρχές του Ιουλίου, που η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας κατακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό υπέρ του Θεσπρωτού ενδιαφερόμενου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που στοιχημάτιζαν, ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί, υπέρ του Γιαννιώτη, από την Αποκεντρωμένη, η οποία «στεγάζεται» στα Ιωάννινα.

Επιχείρημά τους ήταν η από τότε τοποθέτηση δύο κάδων σκουπιδιών, στο πρώην εργοτάξιο της «ΑΘΗΝΑΣ» τον οποίο ο Δήμος χρησιμοποιεί σαν όρχο των οχημάτων του.

 
Μάλιστα, για τους περίεργους, ήρθε η πληροφορία, ότι οι κάδοι αυτοί, δεν έχουν εγκαταλειφτεί ως άχρηστοι λόγω παλαιότητας, αλλά, παριστάνουν τα ειδικά … κοντέινερ, από τη Γιαννιώτικη Εταιρεία, εν γνώσει των αρμοδίων και υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής.

Δύσκολα να αντιταχθεί κανείς στο επιχείρημα αυτό.

Ασφαλώς και εκείνοι κέρδισαν το στοίχημα!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Μάλιστα, στο σώμα της ακυρωτικής αυτής απόφασης, ρητά αναφέρει στη Δημοτική Αρχή το δικαίωμά της (που κατά νόμον είναι υποχρέωση) να προσφύγει στα αρμόδια του Κράτους όργανα.

Ω, του θαύματος όμως.

Η Δημαρχιακή μας Αρχή, όχι μόνο δεν άσκησε το ένδικο μέσο της προσφυγής που της επιβάλει ο νόμος, υπερασπιζόμενη το κύρος των υπηρεσιών της, αφού υποτίθεται πως η Οικονομική Επιτροπή, «αποφασίζει» κατά νόμο και βάσει των στοιχείων που απαιτεί η σχετική διακήρυξη, αλλά αντίθετα…

Έσπευσε, χωρίς να περιμένει τη λήξη της προθεσμίας ενστάσεως, να ανακαλέσει τη δική της απόφαση και να κυρώσει τον διαγωνισμό υπέρ εκείνου που η ίδια είχε απορρίψει, βάση της οικονομικής προσφοράς του.

Τυχαίο;

Πιθανόν!

Η υπόθεση έχει συνέχεια.

Όμως έχει χρέος η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, να δώσει στους δημότες του, που τελικά εκείνοι θα πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των ενεργειών, τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Κυρίως δε να ανακοινώσει το ύψος της δαπάνης που επιπλέον θα χρεωθεί ο Δήμος, ως αμοιβή της Γιαννιώτικης Εταιρείας.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.