Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι

Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι


Εργάζομαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών τα τελευταία έντεκα χρόνια από διάφορες θέσεις ευθύνης. Αυτήν την στιγμή στον Νομό αλλά και στην χώρα μας, ο πρωτογενής τομέας είναι ο αιμοδότης της οικονομίας μας. Παραγωγοί και εργαζόμενοι όμως δεν μπορούν να μείνουν άλλο μόνοι. Ο πρωτογενής τομέας της χώρας βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης. Οι τεράστιες δυνατότητες παραγωγής πλούτου και απασχόλησης έχουν ακυρωθεί από την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου. Βασικές αλλαγές πρέπει να συντελεστούν τόσο στις δομές όσο και στη λειτουργία του κράτους, ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο βοήθειας τόσο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους όσο και μια πηγή διασφάλισης ποιότητας και επίβλεψης τήρησης των κανόνων για τους πολίτες.

Στο νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 29 μονάδες παραγωγής, ένας ιχθυογεννητικός σταθμός καθώς και μία προπάχυνση. Από αυτές οι 22 βρίσκονται στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας και οι υπόλοιπες στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η ετήσια ιχθυοπαραγωγή αγγίζει τους 12000 τόνους ετησίως αντιπροσωπεύοντας περίπου το 9,8 % της συνολικής Ελληνικής παραγωγής. Επίσης στην Θεσπρωτία, στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών, απασχολούνται 410 εργαζόμενοι σε μόνιμη ετήσια βάση συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού και κυρίως των Παραμεθόριων = περιοχών απ’ όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των απασχολούμενων.

Το Ποτάμι έχει ως προτεραιότητα την επανεκκίνηση και ενίσχυση του αγροτικού τομέα μέσω της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου. Για τον τόπο που ζώ, αγαπώ και θέλω να τον δω να ευημερεί η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο είναι μία, Το Ποτάμι. Γιατί το Ποτάμι δεν αλλάζει θέσεις και απόψεις προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού και των φτηνών προεκλογικών υποσχέσεων. Είναι το κόμμα της λογικής και η μόνη σοβαρή λύση.

Γιατί εμείς και όχι οι άλλοι λοιπόν;

Απλά γιατί Εμείς Μπορούμε! 
 
 
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1979. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία – Χριστίνα Μπαμπίλη (τραπεζικό υπάλληλο) και έχω δύο υπέροχα παιδιά. Το 1998 φοιτώ στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας στην Ηγουμενίτσα ενώ το 2010 συνεχίζω με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποκτώντας πτυχίο με ειδίκευση στις υδατοκαλλιέργειες. Από το 2004 έως και σήμερα απασχολούμαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, ενώ σήμερα εργάζομαι ως προϊστάμενος παραγωγής σε μονάδα υδατοκαλλιέργειας στην Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας. Έχω διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ενώ επίσης είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθώς και εισηγητής σε προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ. Στο Ποτάμι εκτός από υποψήφιος είμαι και εμπειρογνώμονας στον τομέα Αγροτικής ανάπτυξης. 
Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.