Γιώργος Αμυράς από την Ηγουμενίτσα "Ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη"

Γιώργος Αμυράς από την Ηγουμενίτσα
"Ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη"



«Η θάλασσα, το χώμα και οι νέοι άνθρωποι είναι το κλειδί για την επιτυχία και την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας. Το Ποτάμι είναι εδώ για να στηρίξει και να αναδείξει τις προσπάθειες των Θεσπρωτών που δημιουργούν στον πρωτογενή τομέα αντιπαλεύοντας αντιξοότητες, γραφειοκρατία και τρικλοποδιές του κρατικού μηχανισμού.» 

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β ‘ Αθηνών με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νομό Θεσπρωτίας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Βουλευτές Θεσπρωτίας με το Ποτάμι, Ζγούρη Φώτη, Άγγελο Ντόρκο, Μιττάκο Γιάννη, Τσίτου Ναταλία. 

 

Στη Σαγιάδα, στην οποία δραστηριοποιούνται 20 εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών απασχολώντας πάνω από 400 άτομα, συνομίλησε με εργαζόμενους και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις όπου παράγεται το 10% της εγχώριας παραγωγής ιχθυαλιευμάτων.

Στον κάμπο της Κεστρίνης ο κ.Αμυράς συναντήθηκε με πολλούς αγρότες διαφόρων ηλικιών οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της τοπικής αγροτικής οικονομίας. 

 

Ο κ. Αμυράς άκουσε τους προβληματισμούς τους και παρουσίασε τις προτάσεις και λύσεις του τομέα αγροτικής ανάπτυξης του Ποταμιού. 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την πρότυπη βιολογική καλλιέργεια βατόμουρου του Άγγελου Γκιζλή όπου ενημερώθηκε για τις καινοτόμες μεθόδους που έχει υιοθετήσει στο χωράφι του. 

 

Στην Ηγουμενίτσα συναντήθηκε με τον γεωπόνο-οινόλογο Βασίλη Μουσελίμη, ο οποίος σε μια πολύ κατατοπιστική συζήτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής και της δημιουργίας ενός φιλικού κλίματος προς το επιχειρείν. 

Οι νέοι αγρότες είπε ο κ.Μουσελίμης καινοτομούν και επιμένουν να στηρίζουν τον τόπο τους παρά τα αμέτρητα προβλήματα και το σκληρό ανταγωνισμό που δέχονται από γειτονικές χώρες. 

Τέλος, ο κ.Αμυράς συνάντησε τους νεολαίους του Ποταμιού Θεσπρωτίας με τους οποίους είχε μια ζωηρή και ενδιαφέρουσα κουβέντα για όλους και για όλα. 

Τους ευχαρίστησε για τη μαχητικότητά τους εν όψη των εκλογών της Κυριακής καθώς και για την άψογη φιλοξενία τους.

Γιώργος Αμυράς από την Ηγουμενίτσα "Ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη" Γιώργος Αμυράς από την Ηγουμενίτσα  "Ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.