ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πέντε τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, διαφωνούν για την απόφαση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πέντε τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ,  διαφωνούν για την απόφαση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ
 

Με κοινή τους ανακοίνωση, 111 στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν για την εκλογική συνεργασία του κόμματος τους με το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας παράλληλα κριτική στην ηγεσία για αντιδημοκρατικές μεθόδους ξένες προς την ανανεωτική αριστερά και τη ΔΗΜΑΡ. 
Ανάμεσά τους, είναι και πέντε (5) Θεσπρωτοί, οι: 
  • Δημητρίου Θωμάς, Γραμματέας Οργάνωσης Θεσπρωτίας, 
  • Μηλιώνης Αθανάσιος, μέλος Οργάνωσης Θεσπρωτίας, 
  • Μηλιώνης Δημήτρης, μέλος Οργάνωσης Ηγουμενίτσας, 
  • Ντρίτσος Σταύρος, μέλος Οργάνωσης Θεσπρωτίας και 
  • Σωτηρίου Νίκος, μέλος Οργάνωσης Θεσπρωτίας. 
Οι διαφωνούντες καταγγέλλουν ότι μια μειοψηφία 35 μελών της Κ.Ε του κόμματος, παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι 40 μέλη της Κ.Ε, τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος. 
Πολιτικές εκτιμήσεις αναφέρουν, ότι πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος διαφώνησε με την απόφαση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. 
Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής:

1) Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός ότι η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος μετέτρεψε την ΔΗΜΑΡ, σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς. Μια μειοψηφία 35 μελών της Κ.Ε του κόμματος, παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι 40 μέλη της Κ.Ε, τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος. Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική αυτή στάση τους και την παραβίαση όλων των καταστατικών αρχών της ΔΗΜΑΡ.
2) Επί της ουσίας, η εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν, αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ. Ακυρώνει τις μέχρι χθες αντιθέσεις μας, σε έναν κατ΄ όνομα «προοδευτικό πόλο», που στην πραγματικότητα είναι παραδομένος στη στρατηγική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. Και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες, που ορίζονται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνονται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
3) Με βάση αυτά τα δεδομένα, δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και συντηρητικές πολιτικές που θέλει να επιβάλλει παράτυπα ένα τμήμα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ. Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μαζί με τα αντίστοιχα των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη την χώρα, παραιτούμεθα από μέλη της Κ.Ε, από μέλη όλων των οργάνων και από μέλη μιας «μεταλλαγμένης» ΔΗΜΑΡ.
4) Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου παρά τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της αποτελεί τομή για τη χώρα. Επανατοποθετεί όλα τα πολιτικά δεδομένα της περιόδου 2010-2014 και αλλάζει τον πολιτικό χάρτη. Σταθεροποιεί όχι μόνο πολιτικά τη χώρα, αλλά και οικονομικά μέσα από την επίμονη και σταθερή διεκδίκηση νέων ρυθμίσεων για το μη βιώσιμο χρέος και την αναπτυξιακή ενίσχυση της χώρας, με ρεαλιστικές και συμβατές θέσεις και μεθοδολογία, ενταγμένες σε μια αριστερή προοδευτική πρόταση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η υλοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων και δημιουργώντας οικονομικές – κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στα αρνητικά μέτρα της συμφωνίας. Για την προώθηση ενός τέτοιου προγράμματος, απαιτείται στη διακυβέρνηση της χώρας να βρίσκονται δυνάμεις που πιστεύουν και δεσμεύονται στην προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής. Απαιτείται, επίσης, η συσπείρωση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που δεσμεύονται πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση.
5) Εν όψει των εκλογών, καλούμε όλα τα μέλη και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Το στοίχημα είναι να αποδειχθεί ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται αλλά και ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη. Σ’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, αφήνοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες, προσωπικές στρατηγικές και «ανταλλάγματα». Συντασσόμαστε στον αγώνα για μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πέντε τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, διαφωνούν για την απόφαση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πέντε τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ,  διαφωνούν για την απόφαση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.