Ομιλία γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Ερρίκου Μητσιώνη στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας

Ομιλία  γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας   Ερρίκου Μητσιώνη στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας


Συντρόφισες –Σύντροφοι – Φίλες και φίλοι

Σήμερα μαζευτήκαμε ξανά εδώ συνοδοιπόροι της Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μικρότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά πάντα ακούραστοι και πάντα ψυχικά αδάμαστοι . Σήμερα 3η του Σεπτέμβρη γιορτάζουμε τα ιδρυτικά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου , του Κώστα Σημίτη , του Γιώργου Παπανδρέου , του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά , 41 χρόνια αγώνων , δημοκρατίας , προόδου για την Ελλάδα της Αλλαγής , για Εθνική Ανεξαρτησία , Λαική κυριαρχία , Κοινωνική Απελευθέρωση. Πάντα βάζαμε πάνω από όλα την Πατρίδα και τον Ελληνα .

Ολη αυτή την ιστορική περίοδο ζήσαμε στιγμές καλές και κακές , δικαιωθήκαμε σε πολλά , απογοητευτήκαμε από άλλα , φέραμε την Αλλαγή στην Ελλάδα , ανεβάσαμε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων , εκσυγχρονίσαμε το Κράτος αλλά με το κόστος του υπερδανεισμού που σήμερα δεν μπορούμε εύκολα να σηκώσουμε κάτω από το βάρος της κρίσης. Σε ένα κράτος με ανύπαρκτο παραγωγικό ιστό και με διαλυμένη από την μεταπολίτευση οικονομία χωρίς παραγωγή πλούτου μοιράσαμε πλούτο με δανεικά. Κάναμε όμως πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έμειναν στην Ιστορία και διαχρονικά το θετικό ισοζύγιο των επιλογών μας υπερισχύει του αρνητικού και των λαθών μας. Σήμερα στην εποχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στις ερχόμενες εκλογές αποδεκατισμένο και λεηλατημένο .

ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ - ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ.

Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική» η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ είναι η «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία». Από εδώ σήμερα χαιρετίζουμε την συνεργασία των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς και παλεύουμε όλοι για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ένα σώμα μια ψυχή.

Φίλες και φίλοι



Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του κυρίου Τσίπρα ήταν και είναι προϊόν ακραίου οπορτουνισμού μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

Οδηγεί τον Ελληνικό λαό για 3η φορά στις κάλπες εντός των τελευταίων 8 μηνών τροφοδοτώντας την πολιτική αστάθεια, κάνοντας εθνικό το εσωκομματικό του ζήτημα. Ο ίδιος έλεγε ότι θα σκίσει το μνημονιο και έφερε το χειρότερο μνημόνιο, παρότι ξεκίνησε από την καλύτερη δημοσιονομική αφετηρία σε σχέση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση. Η κακή μέρα όμως από το πρωί φαίνεται. Η επιλογή συνεργασίας με τον κ. Καμμένο ήταν δηλωτική για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Εννιά μήνες κυβέρνηση της “Αριστεράς” παρέα με τον εθνολαϊκισμό, το απριλιανό σόου των παρελάσεων, τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Αμύνης για μοίρασμα του Αιγαίου 70 – 30 με τους Αμερικάνους, τις απαξιωτικές δηλώσεις για την πατρίδα μας περί εξαγωγής τζιχαντιστών και φυσικά παρέα με το πελατειακό κράτος που χτίστηκε με συγγενείς, φίλους και αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στο μίγμα αυτό ήρθαν να προστεθούν τα capital controls σημαδεύοντας τη θερινή περίοδο με την αύξηση αντί για μείωση της ανεργίας, εξαιτίας των δραματικών επιπτώσεων που αυτά προκάλεσαν και θα συνεχίσουν να προκαλούν στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας.

Η μόνη απάντηση σε όλη αυτή την ανευθυνότητα ήταν πάντα η χωρίς καθυστέρηση προγραμματική συνεργασία όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, βάζοντας στην άκρη αρχηγισμούς και επουσιώδεις διαφοροποιήσεις, ώστε στις επικείμενες εκλογές να υπάρχει προοδευτική πρόταση, τρίτη λύση, τρίτος πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ας δούμε τι αποτελέσματα έχουμε σήμερα από την πολιτική Τσίπρα.

Πρώτη φορά αριστερά – ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Το πιο σκληρό Μνημόνιο.

Το πλαστό δίλημμα της 5ετίας «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» που πόλωσε, δίχασε, εξαπάτησε, ενταφιάζεται σήμερα από εκείνους που το δημιούργησαν.

Από εκείνους που το αξιοποίησαν προς ίδιον πολιτικό όφελος σε βάρος της χώρας και του λαού.

Για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, δεν είναι η πρώτη φορά.

Έχει προηγηθεί η ανάλογη, με την ίδια ακριβώς σκοπιμότητα και την ίδια κατάληξη, πολιτική συμπεριφορά της ΝΔ με τα Ζάππεια .

Σήμερα προστίθενται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Πέντε χρόνια με ψέματα- Έξι μήνες με μεγάλα λόγια

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τοποθετείται επάξια στο αρχείο της ιστορίας, στο ίδιο ράφι του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, μαζί με τα Ζάππεια 1, 2 και 3 της Νέας Δημοκρατίας.

Πέντε χρόνια ως αντιπολίτευση βουτηγμένα μέσα στο μίσος και στο ψέμα.

Έξι μήνες ως κυβέρνηση ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια και ανικανότητα.

Το τρίτο αυτό Μνημόνιο, δεν προέκυψε ούτε ως έκτακτη, απρόβλεπτη θεομηνία, ούτε ήταν νομοτελειακή εξέλιξη όταν ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ . Κάθε άλλο.

Είναι αποτέλεσμα των αδέξιων και επικίνδυνων κυβερνητικών χειρισμών.

Το copyright ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ . Όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα και τους πολίτες φέρουν την υπογραφή των κ.κ Τσίπρα- Καμμένου.

Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί 5 μήνες σύρθηκε σε μια ανερμάτιστη διαπραγμάτευση, εξαντλώντας όλα τα αποθέματα της ελληνικής οικονομίας.

Τον Φεβρουάριο υπέγραψαν μια συμφωνία που δε τήρησαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα αποκαλυφθεί τόσο γρήγορα η πολιτική απάτη και τα προεκλογικά τους ψέματα.

Έξι μήνες στην Κυβέρνηση αφυδάτωσαν την πραγματική οικονομία

Επί μήνες ροκανίζανε το χρόνο.

Δεσμεύσανε όλα τα αποθεματικά του κοινωνικού κράτους – στην παιδεία την υγεία την ασφάλιση- εξαϋλώσανε το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας.

Αφυδατώσανε την πραγματική οικονομία, σταματήσανε την εκτέλεση των έργων του ΕΣΠΑ, αποδυνάμωσαν μέρα με την μέρα με συστηματικό τρόπο την ελληνική κοινωνία.

Τον Ιούνιο επιχειρήσανε να αποδράσουν πετώντας την ευθύνη στο λαό με ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, ζητήσανε ένα δήθεν ηρωικό ΟΧΙ, για να το μετατρέψουν έντρομοι σε ένα άνευ όρων τελικά ΝΑΙ.

Με τη χώρα στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα πια, τις τράπεζες κλειστές, εξαντλημένοι ο κ.Τσίπρας και η παρέα του από τα αδιέξοδα τους και με την ηθική του φρονήματος στο ναδίρ, συρθήκανε στην τελική διαπραγμάτευση ανακαλύπτοντας όψιμα την ηθική της ευθύνης.

Δυστυχώς για την Πατρίδα και τους Ελληνες απέτυχαν σε όλα!

Σας αναφέρω ενδεικτικά μια φράση της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά στη βουλή : Ο κ. Τσίπρας κατάντησε από Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης, δειλός επαναστάτης χωρίς αιτία προσχωρώντας στην απόλυτη υποταγή στους δανειστές.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και αρχίζει πλέον να αναζητεί, μέσα από νέα ψέματα, τα φύλλα συκής που θα κρύψουν τη γύμνια του. Σχεδίασε δε και εφάρμοσε τη νέα απόδραση του με την προσφυγή στις κάλπες.

Από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κ Τσίπρα.

Από εδώ και στο εξής, κάθε κάρτα ανεργίας θα έχει την δική του υπογραφή γιατί κατέστρεψαν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 16.000 νέες απολύσεις ως συνέπεια των capital controls.

Από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι οι βίαιες και άδικες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν την υπογραφή Τσίπρας.

Οι συνταξιούχοι κάθε μήνα βλέπουν ήδη μειωμένες τις συντάξεις τους.

Τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν από την αύξηση στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο χάρη στη δική τους διαπραγμάτευση.

Κάθε μέρα που ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος θα αδυνατεί να πληρώνει τις αφόρητες επιβαρύνσεις στη φορολογία, στο πετρέλαιο, στο κόστος ασφάλισης θα ξέρει ότι ο κ.Τσίπρας πλήττει τη ζωή του.

Το μόνο κόμμα που έχει σχέση ζωής με τον αγροτικό κόσμο είναι το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζει τα προβλήματα τους και θα βρει μαζί τους δίκαιες εφαρμόσιμες λύσεις για την ελληνική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

Η συμφωνία με τους δανειστές, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ .

Συντρόφισες και σύντροφοι – φίλες και φίλοι

Η σημερινή συμφωνία προς ψήφιση ακόμα και αν εφαρμοσθεί δεν αρκεί από μόνη της.

Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Δεν είναι παρά η τελευταία ευκαιρία για να διαμορφώσουμε ένα Αναπτυξιακό πρόταγμα για τη χώρα, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού της ιστού, την πορεία της προς μια Ευρωπαϊκή κανονικότητα.

ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΟΚ, που δεν μπορεί να έχει αξία και περιεχόμενο αν δεν αναφέρεται στον άνθρωπο και τη βελτίωση της ζωής του με οποιαδήποτε ιδιότητα, του πολίτη, του παραγωγού, του επιχειρηματία, του εργαζόμενου, του φοιτητή, του ανέργου.

Μια συγκροτημένη στρατηγική, για μια νέα Πολιτική, Οικονομική και Κοινωνική Συμφωνία όπως την έχει οριοθετήσει η Πρόεδρός μας που θα καθορίζεται από το τρίπτυχο

-Πολιτική Σταθερότητα

-Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση

-Κοινωνική Συνοχή και Πρόοδο

Η νέα αυτή Πολιτική συμφωνία δεν μπορεί παρά να είναι μια ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με άμεση συγκρότηση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, που θα αποτελεί προϊόν Θεσμικής και Κοινωνικής Δέσμευσης και με τα εξής χαρακτηριστικά:

Η διάρκεια του σχεδίου θα ξεπερνά τον κοινοβουλευτικό βίο μιας κυβέρνησης και θα αναφέρεται σε δεκαετή ορίζοντα ώστε να ενσωματώνει όχι μόνο τις αναγκαίες διαθρωτικές μεταβολές στο εσωτερικό άλλα και τις συνολικότερες τάσεις στη διεθνή οικονομία.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό είναι η κυβέρνηση να σταματήσει τη δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίησης του Εθνικού πλούτου.
Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Το πλαστό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο που ταλαιπώρησε την χώρα είναι πια παρελθόν.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την δύσκολη 5ετία της κρίσης, έπραξε το καθήκον του απέναντι στους πολίτες, επωμίσθηκε όλο το βάρος της κρίσης, δεν κρύφθηκε, όταν οι άλλοι λαΐκιζαν στα Ζάππεια, ή «έσκιζαν» τα Μνημόνια.

Όπως και πρόσφατα με ευθύνη, στηρίξαμε ως ΠΑΣΟΚ την χώρα στις πιο κρίσιμες ώρες, ψηφίζοντας οι βουλευτές μας στην Βουλή, με μοναδικό στόχο την προστασία των συμφερόντων του λαού μας και την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Και εξασφαλίσαμε με τις πρωτοβουλίες της Προέδρου μας και την ενεργή στήριξη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, στήριξη που τελικά απέτρεψε το Grexit.

Τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή!

Με την εμπειρία της ιστορικής μας διαδρομής, την δύναμη της παράδοσης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και την ισχυρή ανανέωση στα πρόσωπα, με νέες ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Με αναγνώριση των αρνητικών όψεων της διαδρομής μας, των λαθών και των παραλήψεών μας, χωρίς μισόλογα, αποσιωπήσεις και συμψηφισμούς.

Ο ρόλος μας ήταν και θα είναι κρίσιμος, χρήσιμος και καταλυτικός.

Ειμαστε η Δύναμη για θετικές λύσεις.

Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία, αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. Οι κίνδυνοι δεν έχουν ακόμη ξεπερασθεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι μεγάλα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, παραμένοντας σταθερά στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Πρώτος στόχος μας είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών που θα εγγυηθούν την σταθερότητα της χώρας και την Βιώσιμη Λύση, την επιτυχή ανταπόκρισή μας στις τομές και τις αλλαγές που απαιτούνται, στην δημιουργία των συνθηκών για την έξοδο από την κρίση.

Θα επαναδιαπραγματευθούμε τα σημεία της Σύμβασης που δημιουργούν μείζονα ζητήματα σε ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού και υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Διεκδικούμε την εφαρμογή της συμφωνίας του 2012 για την αναδιάρθρωση του χρέους, που θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε πόρους για επενδύσεις.

Διαμορφώνουμε πια και ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για το μέλλον, για την παραγωγική αναδιάρθρωση, την Ανάπτυξη, την Κοινωνική Συνοχή και την αντιμετώπιση της ανεργίας, υπερβαίνοντας τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας
Ψηφοδέλτιο Ενότητας-Ανανέωσης-Διεύρυνσης

Η πάγια θέλησή μας είναι η διασφάλιση της Ενότητας-Ανανέωσης-Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ Η θέλησή μας αυτή πρέπει να αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης .

Τιμούμε όλους αυτούς που σε δύσκολες συνθήκες συστρατεύθηκαν και έδωσαν την μάχη μαζί μας στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Επιδιώκουμε όμως να εκφραστεί στους συνδυασμούς μας και η νέα δυναμική που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στόχος είναι μέσα από τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου να σηματοδοτηθεί:
Η συσπείρωση
Η ανανέωση
Η διεύρυνση
Η επανασύνδεση με τις κοινωνικές δυνάμεις και τις παραγωγικές τάξεις που παραδοσιακά αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατικής παράταξης

Η συγκρότηση θα εναρμονίζεται σε συνάρτηση με:
Τον πρέποντα σεβασμό προς τους υποψηφίους μας τον Ιανουάριο του 2015
Το σεβασμό στη βούληση των ψηφοφόρων, όπως αυτός αποτυπώθηκε στη σειρά εκλογής.
Τις αποφάσεις του συνεδρίου, για να καταστήσουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνίστρια.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ομιλία γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Ερρίκου Μητσιώνη στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας Ομιλία  γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας   Ερρίκου Μητσιώνη στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.