ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://www.livenews.com.cy/pictures/20131104_dimosiografoi.jpg
 
Δεν πρόκειται να κουραστούμε ή να απογοητευτούμε, προκειμένου να πάψουμε να εκτελούμε το καθήκον μας, στα πλαίσια του λειτουργήματος που επιλέξαμε εδώ και τρεις δεκαετίες.
Γνωρίζουμε ότι όσοι «άρχοντες» τούτου του τόπου, αποδείχθηκαν ανίκανοι να αντέξουν στην άσκηση κριτικής του έργου τους, ελπίζουν να … πάψουμε να τους ενοχλούμε, λόγω κόπωσης ή και απογοήτευσης.
Ακόμη και στην περίπτωση, που υποθετικά, θα μπορούσαμε να υποχωρήσουμε σε οποιονδήποτε ωχαδερφισμό, που πολλές φορές ακουμπάει την έννοια του παχυδερμισμού, δεν θα μας το επέτρεπαν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι η πηγή και η όαση αυτής μας της αντοχής.
Είναι στην ουσία οι εμπνευστές των σχολίων, των ιδεών και των προτάσεών μας.
Είναι οι ανταποκριτές μας από όλα τα χωριά μας, αλλά και ανά τον κόσμο.

Είναι ακόμη και οι «ρεπόρτερ» μας ανά πάσα στιγμή.
Αυτοί είναι η δύναμή μας.
Σ’ αυτούς χρωστάμε την αντοχή και το κουράγιο, μα προ παντός την καθοδήγηση.
Ας το γνωρίζουν, λοιπόν, οι «άρχοντες» τούτου του τόπου, ότι όσο θα ζει και ένας Θεσπρωτός πολίτης, θα είμαστε και εμείς ενεργοί στη δημοσιογραφία, όπως η δεοντολογία μας το επιτάσσει.
Είμαστε βέβαιοι πως για τούτον τον τόπο και για όλους τους συμπολίτες, είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι υπηρέτες της ενημέρωσης, της επικοινωνίας, της προβολής, των σχολίων, της κριτικής και των διεκδικήσεων, έστω και αν κάτι τέτοιο επιβάλλει συγκρούσεις ή διαρρήξεις σχέσεων, με όσους έχουν απολέσει ένα ή και περισσότερα οστά, στην περιοχή της οσφύος.
Πρόθεσή μας, αμετακίνητος στόχος και επιδίωξή μας, είναι να σταθούμε δίπλα από τους εκπροσώπους του λαού, να τους ελέγχουμε, να τους στηρίζουμε ακόμη και με κριτική, να τους προστατέψουμε από λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις, και να είμαστε ο ισχυρός κρίκος τους με τους συμπολίτες τους.
Ασφαλώς και έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε λάθη. Μικρά και μεγάλα.
Δεν αρνούμαστε ότι παρασυρόμαστε ακόμη και σε υπερβολές, οι οποίες όμως οφείλονται αποκλειστικά στην αγωνία μας να φανούμε χρήσιμοι συνοδοιπόροι των Αρχών και των Αρχόντων.
Απ’ αυτά όμως μαθαίνουμε. Γινόμαστε πιο έμπειροι, πιο υπεύθυνοι, πιο αντικειμενικοί, αλλά συγχρόνως και πιο μάχιμοι, πεισματικοί, ασυμβίβαστοι και ανυποχώρητοι.
Αυτήν την επιλογή κάναμε, αυτοί είμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε και ακριβώς έτσι θα πορευτούμε.
Δοξάζουμε τον Θεό, που ακόμη στην Ελληνική Επαρχία, η Δημοσιογραφία παραμένει απρόσβλητη, από κάθε είδος ιό, που θα μπορούσε να επηρεάσει την ιερή τους αποστολή.
Κι ας ευχηθούμε ο Θεός να συνεχίσει να την προστατεύει.

Υ.Γ. (Άσχετο): Όταν το φιλότιμο, έστω και κυνηγημένο από τα απενοχοποιημένα κύμβαλα, δεν βγαίνει στην παρανομία, αν σου ‘χει μείνει μια σταγόνα ντροπή, δείξε λιγάκι προσοχή!
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.