Τι δείχνουν τα Exit-Polls

Τι δείχνουν τα Exit-Polls


Άνοιξαν στις 19:00 το απόγευμα τα πρώτα Exit-Polls, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, καθώς το προβάδισμα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

Λίγο μετά τις 21:00 αναμένεται το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπηςΣύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με βραχεία κεφαλή της ΝΔ, με την τελική διαφορά να κρίνεται από το ύψος της αποχής, η οποία αναμένεται -για μία ακόμη φορά- να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, υπερβαίνοντας το 30%.
Όπως αποτυπώνεται στα μέχρι τώρα στοιχεία, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά οριακά τη μία ποσοστιαία μονάδα, με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να ευελπιστούν ότι η ψαλίδα τελικά θα ανοίξει χάρη στους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής.

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα εξαχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, καθώς στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%.

Ωστόσο, η βραδιά αναμένεται να είναι μακρά, καθώς τρία κόμματα θα δώσουν μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα πρώτα Exit-Polls, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ποσοστό που θα τους εξασφαλίσει το διαβατήριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, με τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη και του Πάνου Καμμένου να βρίσκονται πιο κοντά στο 3%.

Τα αποτελέσματα των πρώτων Exit-Polls:

Το Exit-Poll του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ:

ΣΥΡΙΖΑ: 31-35%

ΝΔ: 29-33%

Χρυσή Αυγή: 6-8%

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5-7%
 
ΚΚΕ: 5-7%

Ποτάμι: 3,5-5,5%

Ένωση Κεντρώων: 2,5-4,5%

ΑΝΕΛ: 2,5-3,5%

Λαϊκή Ενότητα: 2,5-3,5%

 
Το Exit-Poll της Pulse για το Action 24:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5-34,5%

ΝΔ: 28,5-33,5%

Χρυσή Αυγή: 5-8%

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5-8%
 
ΚΚΕ: 4,5-7,5%

Ποτάμι: 4,5-7,5%

Ένωση Κεντρώων: 2-5%

ΑΝΕΛ: 1,5-4,5%

Λαϊκή Ενότητα: 2-5%
Τι δείχνουν τα Exit-Polls Τι δείχνουν τα Exit-Polls Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.