ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν.

ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν.


Τελευταία οι άγιοι Ιεράρχες μας, μας έχουν πείσει ότι την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας δεν την θέλουν στατική.
Πότε ακολουθούν και πότε προπορεύονται των γεγονότων και των κοινωνιών, ικανοποιούνται έτσι τα αισθήματα των πιστών, που ζουν από κοντά τον λυσσαλέο πόλεμο, κάποιων τύπων, που παριστάνουν τους άθεους προοδευτικούς, εναντίον της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησιάς.
Αφού, λοιπόν, οι Ιεράρχες μας αφουγκράζονται τους πιστούς και τον λαό, ας μας επιτρέψει ο Σεβαστός Αγαπητός μας Μητροπολίτης, να του μεταφέρουμε κάποια μηνύματα – αιτήματα ή και παράπονα των κατοίκων της Θεσπρωτίας.
Είναι γεγονός ότι οι οικισμοί του νομού έχουν πυκνώσει πληθυσμιακά και κτηριακά.
Με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των Ιερών μας Ναών, να είναι ανάμεσα στους οικισμούς και τις κατοικίες.
Έτσι, για παράδειγμα, τα ωρολόγια, ξυπνητήρια που στις Εκκλησίες είναι εγκατεστημένα κυρίως στα καμπανάρια τους, όχι απλά διαταράσσουν την κοινή ησυχία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταστεί εφιάλτες των κατοίκων που ζουν γύρω τους.
Όταν πριν δεκαετίες ή Εκκλησία αποφάσισε αυτήν την εγκατάσταση των ωρολογιών, επιτέλεσε τεράστια Κοινωνική προσφορά, αφού ελάχιστοι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους ωρολόγια.
Άρα, ο ένας κτύπος του ημιώρου και οι ισάριθμοι των ολόκληρων ωρών, διευκολύνουν τη ζωή τους.
Τώρα όμως, κάθε σπίτι έχει τα ωρολόγια του.
Κάθε κάτοικος τα φορά στα χέρια του.
Κάθε ένας πολίτης διαθέτει ένα και περισσότερα κινητά, το οποία έχουν ενσωματωμένα σύγχρονα ωρολόγια – ξυπνητήρια.
Άρα έχει εκλείψει κάθε σκοπιμότητα ύπαρξης αυτών των ωρολογίων – ξυπνητηρίων των καμπαναριών των Ι.Ν.
Ας συστήσει, λοιπόν, ο Μητροπολίτης μας στους Ενορίτες ιερείς, να τα αποσύρουν άμεσα, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες των υπηρεσιών.
Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάφωνα του εξωτερικού χώρου των Ι.Ν.
Η Εκκλησία μας, δεν έχει ανάγκη διαφήμισης, ούτε παριστάνει Κέντρα ψυχαγωγίας με … Βυζαντινή μουσική.
Η ιδέα εγκατάστασης αυτών των ηχητικών μεγαφώνων, έχει να κάνει με την ανάγκη εξυπηρέτησης των πιστών, όταν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος των όσων μπορούν να εξυπηρετηθούν στον εσωτερικό χώρο των Ι.Ν.
Πολλοί κάτοικοι φθάνουν στα όρια της έκρηξης, όταν οι Ιερείς έχουν ανοιχτά τα μεγάφωνα με πολλά ντεσιμπέλ, από τις 7-8 ώρα, ώρα όρθρου της Εκκλησίας.
Ας εξαντλήσει, λοιπόν, ο Δεσπότης μας, όλη την αυστηρότητα στους Ιερείς, ώστε να είναι μονίμως κλειστά αυτά τα μεγάφωνα και να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικές πανηγύρες, που οι πιστοί καταλαμβάνουν και τους εξωτερικούς χώρους των Ναών.
Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, θα δείξει την κατανόηση και θα επιδείξει την πατρική στοργή του στους πιστούς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν. ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.