Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας
Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις


Οι μαθητές διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και μας περιμένουν να σταθούμε δίπλα τους! Δεν υποτάσσονται στη μοίρα που τους ετοιμάζουν. Δεν «κάθονται στ’ αυγά τους» όπως επιθυμεί η κυβέρνηση η οποία συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες. Με την πιστή εφαρμογή των παλιών και με νέο 3ο Μνημόνιο.

Η εκρηκτική κατάσταση που –μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς- ζούμε στα σχολεία είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που θυσιάζει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε όλοι εμείς!

Οι μαθητές έχουν καταλάβει ότι η προοπτική αυτής της κατάστασης είναι τραγική και αδιέξοδη για τις νέες γενιές, αν την αφήσουν να ξετυλίγεται ανεμπόδιστα. Γι αυτό ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για φλέγοντα προβλήματα των σχολείων τους.

Σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

ü Υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι για να καλύψουν τα κενά.

ü Υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και τεχνίτες άνεργοι για να φτιάξουν ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Με βάση αυτές τις δυνατότητες, οι μαθητές παλεύουν για το σχολείο των αναγκών τους. Γι αυτό το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να προστατέψει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Οι μαθητές μπορούν και πρέπει να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες και μη δίνοντας αφορμή σε διάφορους «καλοθελητές» να συκοφαντούν τους αγώνες.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να δώσουν τη μάχη για:
  • Ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση.
  • Σχολεία ασφαλή με αξιοπρεπείς υποδομές εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού.
  • Άμεση κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.
  • Καθολική, δωρεάν παροχή μικρογεύματος μέσω των Δομών των Δήμων.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη (6:30 το απόγευμα, πεζόδρομος Ηγουμενίτσα) και σε κλιμάκωση του αγώνα με Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.