Εδώ σε θέλω κάβουρα….

Εδώ σε θέλω κάβουρα….

 

O πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής ανέλαβε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Και οι παλαιότεροι στην Ηγουμενίτσα, αναμένουν με... ενδιαφέρον τη θητεία του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Κι αυτό γιατί ο κ. Νταής, ως δήμαρχος την περίοδο 1998 - 2002 εγκαινίασε τις... ψυχροπολεμικές σχέσεις που επικρατούν μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ.

Ήταν επί θητείας του, όταν καταργήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας το τέλος επί των ναύλων που εισέπραττε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ποσό που ανέρχονταν τότε σε 300.000.000 δραχμές κατ' έτος, αποστερώντας έτσι το Δήμο από ένα διόλου ευκαταφρόνητο έσοδο!

Τότε ο κ. Νταής, διεκδικώντας τα συμφέροντα του Δήμου, προχώρησε σε κινητοποιήσεις, απέκλεισε τις προβλήτες του Λιμένα με μηχανήματα του Δήμου, κάλεσε τους πολίτες σε... εξέγερση και μάλιστα προχώρησε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στην έκδοση "εισιτηρίων" για να εισπράττει τα λιμενικά τέλη!

Διεκδικούσε τότε δε, συμμετοχή του Δήμου στο ΔΣ της εταιρείας!

Και κάπως έτσι από τότε μέχρι και σήμερα οι σχέσεις Δήμου Ηγουμενίτσας - ΟΛΗΓ ΑΕ παραμένουν στον πάγο... ανεξερτήτως διοικήσεων και δημοτικών αρχών, καθώς ο Δήμος Ηγουμενίτσας θεωρεί - θεώρηση που εν πολλοίς προέρχετε από τη θητεία ως Δημάρχου του Ανδρέα Νταή - ότι είναι "ριγμένος" από τον ΟΛΗΓ ΑΕ...

Μια θεώρηση που έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε σύγκρουση καθώς ο Δήμος, στην προσπάθειά του να εισπράξει από το Λιμάνι υπερτιμολογεί τις υπηρεσίες που παρέχει σ' αυτό... όπως ας πούμε το νερό για τον εφοδιασμό των πλοίων το οποίο πωλείται σε τιμή 5πλάσια απ' ότι σε άλλους γειτονικούς λιμένες... καθιστώντας έτσι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μη ανταγωνιστικό για τροφοδοσία και κατ' επέκταση για κρουαζιερόπλοια!

Είναι γνωστές λοιπόν οι θέσεις και οι απόψεις του κ. Νταή για τη λειτουργία του λιμένος σε σχέση με το Δήμο. Άλλωστε τις έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια, ακόμα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι άλλωστε μέχρι και σήμερα ο κ. Νταής δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας.

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ισορροπήσει ανάμεσα στους δύο ρόλους! Ή όπως λέει και ο λαός μας: Εδώ σε θέλω κάβουρα... να περπατάς στα κάρβουνα!
 
Εδώ σε θέλω κάβουρα….  Εδώ σε θέλω κάβουρα…. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.