Άκρως επικίνδυνος δρόμος στον οικισμό Αρίλα στην Πέρδικα

Άκρως επικίνδυνος δρόμος στον οικισμό Αρίλα στην Πέρδικα

ΠΡΟΣ:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας 
villioue@apdhp-dm.gov.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης info@gedd.gr
- Ράδιο Ηγουμενίτσα
- Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού info@gnto.gr
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (European Commision Of Tourism), grow-f4@ec.europa.eu
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων info@gtp.gr


ΘΕΜΑ: «Άκρως επικίνδυνος δρόμος στον Οικισμό Αρίλα, Πέρδικα»

Στης 29/6/2015, είχα κάνει καταγγελία στην ιστοσελίδα του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τον κατεστραμμένο δρόμο στον οικισμό Αρίλα Πέρδικα. 
Η δημοσίευση έγινε την ίδια κιόλας μέρα, δείτε εδώ http://radio-igoumenitsa-892.blogspot.gr/2015/06/blog-post_754.html και την κοινοποίησα σε διάφορους φορείς. 
 
Από της 29/6/2015 μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η αποκατάσταση του δρόμου, με αποτέλεσμα εφόσον έχουμε ήδη μπει στον χειμώνα, με δυνατές βροχές και καταιγίδες, η κατάσταση να χειροτερεύει και πολύ επικίνδυνα. 
 
Τα χώματα υποχωρούν κάθε μέρα, και το οδόστρωμα που έχει απομείνει για την διέλευση των οχημάτων είναι πολύ μικρό, στενό. 
 
Αν επεκταθεί η ζημιά, που είναι πολύ πιθανόν, τότε ο οικισμός θα αποκοπεί και δεν θα υπάρχει πρόσβαση διότι δεν υφίσταται εναλλακτική διαδρομή. 
 
Η κατάσταση αυτή στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, είναι γνώριμη στον Δήμο Ηγουμενίτσας από την πρώτη στιγμή, εφόσον σε λίγες μέρες κλείνει 1 χρόνο αυτή η ζημιά.

Θα ήθελα να μας ενημερώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις ενέργειες που έχει προβεί, το χρονικό περιθώριο της αποκατάστασης του δρόμου, καθώς και την εταιρεία που έχει αναλάβει την αποκατάσταση. 
 
Ελπίζω οι ερωτήσεις που θέτω να απαντηθούν σύντομα, καθώς πιστεύω πως ήδη έχει μεριμνήσει ο Δήμος και συνεπώς τις απαντήσεις τις έχει έτοιμες. 
 
Το να μείνει ο δρόμος άλλον έναν χειμώνα έτσι, είναι άκρως επικίνδυνο, όχι μόνον διότι θα αποκοπεί ο οικισμός, όχι μόνο μην πέσει κάποιο αυτοκίνητο και στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, αλλά ακόμα και αν δεν μεγαλώσει η ζημιά σε πλάτος, τα χώματα που υποχωρούν μαζί με τις πέτρες κάτω από το οδόστρωμα, τερματίζουν στον ακριβώς από κάτω δρόμο, ο οποίος είναι και ο βασικός δρόμος προς τις παραλίες Καραβοστάσι, Αρίλας, συμπεριλαμβανομένων όλων των Ξενοδοχειακών Μονάδων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Εστιατορίων, και Κατοικιών. 
 
Άρα το πρόβλημα επεκτείνετε και ο βαθμός επικινδυνότητας είναι τεράστιος, διότι δεν αφορά μόνο στο σημείο της ζημιάς, αλλά και σε άλλο σημείο εξαιτίας της ζημιάς.

Μετά τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Άκρως επικίνδυνος δρόμος στον οικισμό Αρίλα στην Πέρδικα Άκρως επικίνδυνος δρόμος στον οικισμό Αρίλα στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.