Αξιαίπενη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, για συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων

Αξιαίπενη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, για συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους Δημάρχους των Δήμων, στους οποίους δραστηριοποιούνται Οργανισμοί Λιμένων, να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση. 
 
Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση που θα εστιάζει στα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Λιμένων. 
 
Οι προτάσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου των Δήμων, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για την εύρυθμη λειτουργεία των λιμένων, με την παραχώρησή τους στους Δήμους, την αλλαγή της σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών Λιμένων με την συμμετοχή και των Δήμων, καθώς και με τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών προς τους Δήμους.

Η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς πρώτα να έχουν διευθετηθεί τα παραπάνω ζητήματα, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών για τη λειτουργία των λιμένων και την τύχη των χερσαίων ζωνών.

Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου τα λιμάνια να συνδεθούν επιτέλους με τους Δήμους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη και την απόδοση στην τοπική κοινωνία των ανταποδοτικών πλεονεκτημάτων τους.

Αξιαίπενη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, για συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων Αξιαίπενη πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, για συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.