Μια νύχτα στο ελικοδρόμιο Κεραμίτσας - 3d παρουσίαση

Μια νύχτα στο ελικοδρόμιο Κεραμίτσας - 3d παρουσίαση
Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου του 2015 περάσαμε μία καταπληκτική νύχτα στο ελικοδρόμιο Κεραμίτσας. Παρέα με τον Κώστα ξεκινήσαμε αρχικά με προορισμό τον προφήτη Ηλία Μαλουνίου. Παρόλο που το Μαλούνι προσέφερε καταπληκτική θέα προς όλες τις μεριές και ταυτόχρονα έναν κρυστάλλινο χειμερινό, νυχτερινό ουρανό, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για φωτογραφία βαθέως ουρανού.

Ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός και κρύος που τελικά μας ανάγκασε να αναζητήσουμε μετά από περίπου μίας ώρα παραμονής μας εκεί, χαμηλότερα καταφύγιο.

Το ελικοδρόμιο της Κεραμίτσας ήταν η επόμενη καλύτερη λύση που πρότεινε αμέσως ο Κώστας λόγω της άπλας που προσφέρει αλλά και της θέσης που κατέχει, ανάμεσα από τα επιβλητικά όρη της περιοχής, έχει την λιγότερη δυνατή φωτορύπανση που σίγουρα βοηθά στην μεγιστοποίηση του λεπτομέρειας που καταγράφεται κατά την διάρκεια της φωτογράφισης. Μόλις 10 λεπτά από Μαλούνι και ακριβώς δίπλα στην πανέμορφη Κεραμίτσα, στέκει το περίφημο ελικοδρόμιο. Κατευθείαν στήσαμε τον εξοπλισμό και ξεκινήσαμε τις λήψεις. Ο άνεμος συνέχιζε να είναι κρύος και δυνατός, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερο από την κορυφή του Μαλουνίου. Δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην καταγραφή των λήψεων. Ο ουρανός συνέχιζε να είναι απίστευτα διαυγής και τα αστέρια λαμπύριζαν σαν κυριολεκτικά να ήταν δίπλα μας. Θα μπορούσε κανείς να πει χωρίς υπερβολές ότι το ελικοδρόμιο της Κεραμίτσας αποτελεί ένα υπαίθριο πλανητάριο.

Η βραδιά τελείωσε αργά την νύχτα με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε σύντομα εκεί! 
 
Μια νύχτα στο ελικοδρόμιο Κεραμίτσας - 3d παρουσίαση  Μια νύχτα στο ελικοδρόμιο Κεραμίτσας - 3d παρουσίαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.