Πληροφορίες για μία νεκρή γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό της Λευκάδας

Πληροφορίες για μία νεκρή γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό της Λευκάδας


Από το ένα άκρο της χώρας έως το άλλο έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ που έγινε στις 9:10 το πρωί με επίκεντρο την Λευκάδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. 
Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:10 και σύμφωνα με τους σεισμολόγους εντάσσεται στα φαινόμενα που έχουν σχέση με το ρήγμα της Κεφαλονιάς. 
Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε ενώ ήταν στο στάβλο της στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.
Σε άλλο σημείο του νησιού έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. 
Επίσης υπάρχει πτώση βράχων σε ορεινό σημείο του νησιού.

Σύμφωνα πάντως με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές σε κτήρια. 
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί αλλά δεν υπάρχει καμιά αναφορά για ζημιές, δήλωσε ο δήμαρχος Λευκάδας Κων. Δρακονταειδής.

Σχολεία και δημόσια κτήρια άντεξαν, όπως και το νοσοκομείο της πόλης που είναι ένα κτήριο το οποίο έχει υποστεί φθορές στο παρελθόν. 
Για προληπτικούς λόγους ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό βγήκαν από το κτήριο, ωστόσο δεν φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 -6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και όπως τόνισε θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.
Πληροφορίες για μία νεκρή γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό της Λευκάδας Πληροφορίες για μία νεκρή γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό της Λευκάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.