Κίνδυνος - θάνατος τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Κίνδυνος - θάνατος τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας


Κρούσματα τροχαίων ατυχημάτων τα οποία είχαν ως αφορμή την παρουσία ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων ( κυρίως βοοειδών) στις εθνικές οδούς συνέβησαν και πάλι τις τελευταίες μέρες κυρίως στο τμήμα του παραλιακού δρόμου Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας. 
 
Το πρόβλημα είχε επισημάνει πριν από λίγες εβδομάδες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος ο οποίος είχε μιλήσει για άμεσο κίνδυνο που αφορά άμεσα την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. 
 
 
 
Τα ζώα εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα «εισβάλλουν» και σε καλλιέργειες, δημιουργώντας σοβαρές έριδες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ζώων και των χωραφιών. 
 
Η Διεύθυνση Δασών έχει στείλει έγγραφο προς τους Δήμους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των ανεπιτήρητων ζώων, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεδομένου ότι αρκετοί από τους «αδιάφορους» κτηνοτρόφους λαμβάνουν και επιδοτήσεις. 
 
Η μοναδική εξέλιξη είναι ότι ο Δήμος Ζηρού προχωρά στη δημιουργία δύο χώρων για την υποδοχή και φροντίδα των ζώων αυτών τα οποία σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο εάν δεν αναζητηθούν από τους ιδιοκτήτες τους, βγαίνουν σε πλειστηριασμό. 
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει ανεπιτήρητα ζώα βρίσκονται στον Γοργόμυλο, στην Άνω Ράχη, στην Κρυοπηγή, στο Μποντάρι, στον Ωρωπό και σε κάποια άλλα σημεία του Νομού
Κίνδυνος - θάνατος τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας  Κίνδυνος - θάνατος τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.