Βράβευση μαθητών του Γυμνασίου Γαρδικίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Βράβευση μαθητών του Γυμνασίου Γαρδικίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού


Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα η βράβευση των μαθητών δέκα σχολείων της χώρας για την επιτυχή συμμετοχή τους στη δράση «Διάλογοι» της Ακαδημίας Πλάτωνος του Ιδρύματος. 
 
Μεταξύ των δέκα σχολείων που βραβεύτηκαν από τα 187 που συμμετείχαν πανελλαδικά στο διαγωνισμό ήταν και το Γυμνάσιο Γαρδικίου. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που φοιτούσαν στο Γυμνάσιο Γαρδικίου το προηγούμενο σχολικό έτος 2014-2015 και συμμετείχαν στη δράση υλοποιώντας Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Μνήμες μαρτυρικές, φωνές ζωντανές της ιστορίας μας». 
 
Το Πρόγραμμα αποτελεί αναφορά στις μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας με έμφαση στην εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς. 
 
 
 
Η βράβευση των 24 μαθητών του Γυμνασίου Γαρδικίου πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή σε αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στους μαθητές δόθηκαν βεβαιώσεις και αναμνηστικά δώρα ενώ βραβεύτηκαν και οι υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριες του Γυμνασίου Γαρδικίου Μαρέτα Αικατερίνη, Μάγκα Ελένη και Βασιλείου Ιωάννα στις οποίες πέραν των σχετικών βεβαιώσεων δόθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για χρήση στην καθημερινή σχολική πράξη. 
 
Η επίσκεψη των μαθητών στην Αθήνα συνδυάστηκε επιπλέον με εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο Μουσείο Μπενάκη και ξενάγηση στους χώρους της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το υλικό της εργασίας των μαθητών είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού http://dialogoi.plato-academy.gr/ProjectAuthoring.aspx
Βράβευση μαθητών του Γυμνασίου Γαρδικίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Βράβευση μαθητών του Γυμνασίου Γαρδικίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες