Πόλεμος στην Γαλλία - Εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι

Πόλεμος στην Γαλλία - Εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από μπαράζ πολύνεκρων επιθέσεων στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, όταν ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο, τη στιγμή που από κάθε γωνιά του Παρισίου ακούγονταν εκρήξεις. Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεότερες εκρήξεις σε εμπορικό κέντρο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μπαρ «Le Carillon», σκοτώνοντας αρκετά άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο του μακελειού:



Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς, ενώ, η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.


Τα σημεία των επιθέσεων

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε συναυλιακό χώρο του Παρισίου. Το Skynews σημειώνει ότι 100 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον χώρο.

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται τεράστιος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα αναπτύσσονται και δυνάμεις του στρατού, παράλληλα κλειστό παραμένει το μετρό.


Σημειώνεται ότι στο στάδιο της γαλλικής πρωτεύουσας βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, o οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα περιστατικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε χώρο κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις αρχές να «φωτογραφίζουν» καμικάζι αυτοκτονίας.
Πόλεμος στην Γαλλία - Εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι  Πόλεμος στην Γαλλία - Εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.