Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους

Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης
Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις βοσκήσιμες γαίες:

«Με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες επαναλαμβάνονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Με τη διεύρυνση του ορισμού για τη βοσκήσιμη γη αυξάνονται εντυπωσιακά οι εκτάσεις στη χώρα μας που μπορούν να επιλεχθούν για το σκοπό αυτό. Περισσότεροι βοσκότοποι και καλύτερη χρήση τους μπορεί να σημάνει μικρότερο κόστος εκτροφής άρα και παραγωγής. Επίσης τα κονδύλια που έχουν να λαμβάνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι από την ενιαία ενίσχυση μέχρι το 2020 είναι προσαυξημένα κατά 26% σε σχέση με την προηγούμενη ΚΑΠ.

Η Κυβέρνηση τώρα καλείται να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, δηλαδή τη χαρτογράφηση, την οριοθέτηση και τον προσδιορισμό των όρων χρήσης των βοσκοτόπων. Η αδικαιολόγητη καθυστέρησή της έχει ως συνέπεια, ενάμιση μήνα μετά την πάγια πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να μην έχουν λάβει ούτε ευρώ και να μην έχουν καταμεριστεί τα δικαιώματά τους. Μένει να δούμε εάν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα τηρήσει την υπόσχεσή του για πληρωμή του 90% της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».
Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους  Β. Γιόγιακας: Να τηρηθεί η υπόσχεση για την πληρωμή της προκαταβολής 90% της ενιαίας ενίσχυσης Θετικές οι ρυθμίσεις για τους βοσκοτόπους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.