Η ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας

 
Η ΘΕΑΤΟ , επιλέχθηκε ανάμεσα σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας στις 10 καλύτερες και συμμετείχε στον 8ο ΜΩΜΟ , το μοναδικό σατιρικό φεστιβάλθεάτρου της χώρας. Έτσι λοιπόν στις 12 και 13 Φλεβάρη παρουσίασε στο Πατρινόκοινό το θεατρικό 10λεπτο με τίτλο «Μπετόν Αρμέ» το οποίο έγραψαν καισκηνοθέτησαν τα μέλη της ομάδας .

Η ΘΕΑΤΟ απέσπασε πολύ καλές κριτικές από κοινό και συνάδελφες ομάδες τόσογια το περιεχόμενο όσο και για την απόδοση του κειμένου από τους ηθοποιούς αλλάκαι την σκηνοθεσία . Το 10λεπτο «Μπετόν Αρμέ» περιγράφει με σατιρικό τρόπο τηνστάση των νεοελλήνων απέναντι στην κρίση μέσα από την ιστορία δυο ζευγαριών ,τα οποία κάπου ανάμεσα στα σουξεδάκια και την ουζοποσία , οι άντρες της παρέαςδιαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την ενότητα που αποπνέει η Ελληνική φυλή και τοένδοξο παρελθόν μας , μα όταν αρχίζουν να αποκλείουν κατηγορίες όπως αδερφές ,ταξιτζήδες, δημοσιογράφους, Πατρινιές, Καλαματιανούς και πολλούς άλλουςανακαλύπτουν ότι έχουν και μεταξύ τους διαφορές κι εκεί η ενότητα διαλύεται…μάλλον ανεπιστρεπτί... Είναι μια αναφορά στην κρίση αξιών και το επίπεδοπνευματικότητας που έρχεται να διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμεραζούμε.

Το βραβείο του Μώμου , αποτελείται από αγαλματίδιο του θεού Μώμου (θεός τουσαρκασμού κατά την αρχαιότητα) , ενώ όλοι οι συμμετέχοντες νικητές και μηκρεμούν στο στήθος τους το παράσημο της «Ανοικτής Παλάμης» (τη γνωστήμούντζα). Η αμοιβή για τους συμμετέχοντες είναι το γέλιο μέχρι δακρύων και τοζεστό χειροκρότημα των 600 θεατών αφού μεταφορικά και κυριολεκτικά γελά ο κάθεπικραμένος .

Ο Μώμος είναι μια πραγματική γιορτή της Σάτιρας και στο πνεύμα αυτό δενπροκύπτουν άλλα βραβεία πέραν του βραβείου του κοινού . Για την ιστορία να πούμεότι φέτος το πήρε η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού με τον μονόλογο «Μαιρούλα» .Το φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και τηνδιοργανωτική ευθύνη του έχει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» ενώσυνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔήμουΠατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Εταιρείας ΕλλήνωνΘεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.).

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ΘΕΑΤΟ με όχημα τις θεατρικές της παραστάσειςμεταφέρει και το όνομα του ακριτικού τόπου μας , κάνοντάς τον γνωστό κάθε φοράπου παρουσιάζει μια παράσταση σε κάποιο μέρος της Ελλάδας. Μακραίνει έτσι τον ιστότης επικοινωνίας και μέσα από την τέχνη του θεάτρου δίνει δείγματα γραφής καιπαρουσίας που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν καλλιτεχνικό αποτύπωμα
Η ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας Η ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.