Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας



Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου & του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα
 
350 περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας ,με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα τρέξουν και φέτος για έβδομη χρονιά με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. 
Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας.
 
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.
Διασχίζουμε την οδό Κύπρου ως το ύψος της Δαγκλή, διασχίζοντας την οδό Δαγκλή φτάνουμε στην παραλιακή και έναντι της καφετέριας Dali, διασχίζουμε την παραλιακή ως το ύψος της Εμπορικής Τράπεζας και διαμέσου της οδού 8ης Δεκεμβρίου, κατευθυνόμαστε προς το σημείο τερματισμού, που είναι η πλατεία Δημαρχείου.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, έχει σκοπό να ευαισθητοποίησε το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση ,η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά.
Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας ,ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς ,για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία ,είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας ,ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημα τους.
 
Η Φλόγα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του παιδιού στη ζωή και την υγεία και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται :
- όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν
- όσο η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.
-όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομα του.
Η Φλόγα ανήκει στα ιδρυτικά μέλη και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών «, η οποία ιδρύθηκε στην Ισπανία συμμετέχουν σήμερα 85 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.
Ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση.

Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών 
με Νεοπλασματική Ασθένεια
Γρηγορίου Λαμπράκη 6 
Ηγουμενίτσα 46100
Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.