Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό



Από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα είχαν περάσει οι τρεις Κούρδοι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και αντιμετωπίζουν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων.

Το δρομολόγιο που είχαν ακολουθήσει αποκαλύφθηκε ως ένα βαθμό από τα εισιτήρια που βρέθηκαν κατά την έρευνα των αρχών.

Σημειώνεται πως εκτός από τα εισιτήρια με τα οποία είχαν περάσει από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε η απόδειξη διέλευσης από τα διόδια στα Μάλγαρα με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε πάνω του και μια απόδειξη από κατάστημα της Γερμανίας.

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Χίο και από εκεί στην Τουρκία με τελικό προορισμό Κούρδους αντάρτες. Αρνήθηκαν, όμως, να αποκαλύψουν από πού προμηθεύτηκαν τα όπλα. Το μόνο που είπε ένας εξ αυτών ήταν πως οι δικοί του "πεθαίνουν εκεί κάτω" και πως "κάτι έπρεπε να κάνει" κι εκείνος.

Οι αρχές, που εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους συλληφθέντες, που διέμεναν για 9 ημέρες σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, και τους συνέλαβαν "κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την ΕΥΠ" όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδινός.

Ο βαρύς οπλισμός που μετέφεραν οι Κούρδοι ήταν κρυμμένος σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα στα τροχόσπιτα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στους Κήπους του Έβρου.
Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό  Από την Ηγουμενίτσα οι Κούρδοι με τον βαρύ οπλισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.