Φιλιάτες: Σε δυνητική αργία ο γυναικολόγος με το φακελάκι



Σε δυνητική αργία τέθηκε ο γυναικολόγος του Νοσοκομείου Φιλιατών ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, για χρηματισμό, όμως σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, είχε επιστρέψει πριν μερικούς μήνες στο Νοσοκομείο.

Ο εν λόγω γιατρός είχε συλληφθεί από την αστυνομία μέσα στο νοσοκομείο, την ώρα που έπαιρνε φακελάκι, προκειμένου να χειρουργήσει ηλικιωμένη γυναίκα.

Από το Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας αρχικά και από το Εφετείο Κέρκυρας στη συνέχεια, είχε κριθεί ένοχος για την πράξη του και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ο γυναικολόγος είχε τεθεί σε αργία, όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο και με βάση τα παραθυράκια που άφηνε ο γνωστός νόμος Κατρούγκαλου, επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Με τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων, η υπόθεσή του παραπέμφθηκε και εξετάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Πειθαρχικό έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι αργίας, όμως παρέπεμψε την υπόθεση στο Κεντρικό Συμβούλιο, καθώς ο χρόνος αργίας ξεπερνούσε την δική του αρμοδιότητα.

Με βάση την απόφαση αυτή και με υπογραφή Ξάνθου και Πολάκη από την Τετάρτη βρίσκεται σε δυνητική αργία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον ερχόμενο Μάιο, η υπόθεσή του θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο, μετά από αίτηση αναίρεσης που έκανε ο ίδιος.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον εν λόγω γυναικολόγο, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στο επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έκανε γνωστό ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία του Mαιευτικού - Γυναικολογικού Τμήματος.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την στελέχωση του Τμήματος με πρόσληψη επικουρικού ιατρού άμεσα.
Φιλιάτες: Σε δυνητική αργία ο γυναικολόγος με το φακελάκι  Φιλιάτες: Σε δυνητική αργία ο γυναικολόγος με το φακελάκι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.