Καταγγελία για τα GOODY’s Ηγουμενίτσας Σήμερα κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας



Καταγγέλλουμε την επιχείρηση K.ΓΚΟΥΜΑΣ Κ’ ΣΙΑ ΙΚΕ που έχει το franchise των GOODY’s στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα και τουλάχιστον σε άλλα τέσσερα καταστήματα στην Αττική με άλλο ΑΦΜ εκμεταλλευόμενος τους αστικούς νόμους.
 
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πριν καν ψηφιστεί ο νόμος για την ανταπεργία (lock out) προχώρησε στην εφαρμογή του, κλείνοντας την επιχείρηση στην οποία είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία την Κυριακή, 7/2 οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, ζητώντας τα δεδουλευμένα 5 μηνών που τους χρωστάει.
 
Πιο συγκεκριμένα η απεργία ακολούθησε την προσπάθεια των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους προχωρώντας καταρχήν σε επίσχεση εργασίας στις 3/2. 
 
Απέναντι σε αυτή τους την προσπάθεια η εργοδοσία τους απείλησε ότι αν δεν πάνε στη δουλειά θα θεωρήσει ότι έχουν παραιτηθεί, επιδιώκοντας έτσι να χάσουν και τις αποζημιώσεις τους.
 
Είναι ενδεικτικό ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρεία εργάζονται από το 1991 που άνοιξαν τα GOODY’s στα Γιάννενα και σε αυτό το χρονικό διάστημα η εργοδοσία έχει εκμεταλλευτεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων για να επιτίθεται στα δικαιώματα τους και να αυξήσει με αυτό τον τρόπο τα κέρδη της. 
 
Ήδη έχει κάνει μειώσεις μισθών, έχει μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, αλλά δεν ικανοποιείται με αυτά. Δηλώνει ότι θέλει ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό.
 
Στην περίπτωση και αυτή της επιχείρησης η οικονομική κρίση αξιοποιείται προσχηματικά για να αφαιρούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού αυτή η επιχείρηση είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα και εν μέσω κρίσης. 
 
Ο ίδιος επιχειρηματίας άλλωστε σε διαφορετικές πόλεις και με διαφορετικά ΑΦΜ διατηρεί το franchise GOODY’s και GOODY’S BURGER HOUSE.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να θυσιάζουν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Εμείς είμαστε που παράγουμε τον πλούτο. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα.
Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ενίσχυση των σωματείων.
Έχουμε την δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Η μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο. Με συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, σαν μια γροθιά να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, δίνοντας πραγματική προοπτική στον αγώνα μας.

Απαντάμε αγωνιστικά διεκδικώντας:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
Συλλογική σύμβαση εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,9/2,
ΏΡΑ 12.00 στην Επιθεώρηση Εργασίας , όπου έχουμε τη συνάντηση με την εργοδοσία!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καταγγελία για τα GOODY’s Ηγουμενίτσας Σήμερα κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καταγγελία για τα GOODY’s Ηγουμενίτσας Σήμερα κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.