To «My Stuffed Granny» της Θεσπρωτής Έφης Παππά είναι το καλύτερο ελληνικό animation της χρονιάς



Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ ) έδωσε την Κυριακή 31/1 στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Bios Ρομάντσο το Ετήσιο Βραβείο 2015. 
Ανάμεσα στις 50 ταινίες που διαγωνίστηκαν, νικήτρια αναδείχθηκε το stop-motion «My Stuffed Granny» της Έφης Παππά, η οποία ευχαρίστησε μέσω skype, από το Λονδίνο όπου μένει μόνιμα, την επιτροπή και την ΑΣΙΦΑ, τόσο για την αναγνώριση της ταινίας της, όσο και για τη συνολική προσφορά και βοήθειά της προς τους Έλληνες animators. 

Η Έφη Παππά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ηγουμενίτσα, κόρη του επιχειρηματία συμπολίτη μας κ. Μιχάλη Παππά, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. 
Στο Λονδίνο βρέθηκε με υποτροφία από το Ωνασειο Ίδρυμα, λόγω της πρώτης ταινίας (1.2million children) πού είχε φτιάξει δτα πλαίσια της πτυχιακής της εργασιας στο ΤΕΙ Αθηνών.
Η ταινία «My Stuffed Granny» έχει λάβει πάνω από 15 βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή της στην σελίδα artplay.gr είχε αναφέρει για τη δουλειά της και τους λόγους που ασχολήθηκε με το animation:

"Μεγάλωσα παρέα με τα παραμύθια που μας διάβαζαν οι γονείς μας για να μας πάρει ο ύπνος και με τους μύθους του Αισώπου που διηγούνταν οι μεγαλύτεροι της οικογενείας. Λίγο αργότερα είχα την τύχη να μπλέξω και με την θεατρική ομάδα Ηγουμενίτσας (όπου και μεγάλωσα) και ήρθα πολύ πιο κοντά  στις Αριστοφανικές κωμωδίες και τον Σωκράτη.  
Όταν πέρασα στη Γραφιστική (ΤΕΙ Αθήνας) γνώρισα την φανταστική τέχνη του animation και κόλλησα. Είναι κάτι που το οφείλω καθαρά στους καθηγητές μου, στη δυναμική και στο πάθος που τρέφουν γι αυτό.
Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Αθήνας όπου  και υλοποίησα την πρώτη μου ταινία, δυο χρόνια αργότερα είχα την τύχη να γίνω δεκτή στη National Film & Television School της Αγγλίας όπου εξειδικεύτηκα πάνω στον Κινηματογράφο και στη Σκηνοθεσία Animation ειδικότερα.  Όσον αφορά την τεχνική είναι κάτι που αφήνω την ίδια την ιστορία να την επιλέξει. Κάποιες φορές η ιστορία μπορεί να εκφράζεται καλύτερα με κούκλες, άλλες με χαρτάκια στον υπολογιστή, άλλες με πραγματικούς ηθοποιούς και άλλες με κυβάκια ως χαρακτήρες. Αυτή είναι και η ομορφιά του animation." 
 
To «My Stuffed Granny» της Θεσπρωτής Έφης Παππά είναι το καλύτερο ελληνικό animation της χρονιάς To «My Stuffed Granny» της Θεσπρωτής Έφης Παππά είναι το καλύτερο ελληνικό animation της χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.