Ημερίδα - Ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό, τη πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο και τη διατροφική αυτάρκεια, στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016''



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στα πλαίσια του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', διοργανώνει ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση για το ''διατροφικό'', τη πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο και τη διατροφική αυτάρκεια, την Κυριακή Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ώρα 17:30', στην αίθουσα ''Γη των Ηπειρωτών'', στο Στάδιο ΤΑΕ ΚWON DO στο Παλαιό Φάληρο.

Το διατροφικό συνδεδεμένο με την πρωτογενή δυνατότητα παραγωγής είναι ένα επίκαιρο κρίσιμο θέμα, με πολλές πτυχές στην κοινωνία, στην οικονομία και το περιβάλλον και σίγουρα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Το πλαίσιο του διατροφικού με αναφορά στην Ήπειρο, στοχεύει στην ενημερωτική και ουσιαστική εμπλοκή όλων των εισηγητών, με προτάσεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις.

Ο ειδικός τίτλος της ημερίδας προσδιορίστηκε ως: «Πρωτογενής παράγωγη στην Ήπειρο και διατροφική αυτάρκεια» Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα εκφράσουν τις επιστημονικές τους απόψεις, με 15λεπτές εισηγήσεις, οι
1. Νίκος Κατσαρός, Πρώην Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ Επιστημονικός Συνεργάτης Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος
2. Χαράλαμπος Βερβέρης, από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
3. Γιώργος Μάνος, Καθηγητής Τ.Ε.Ι Ηπείρου τμήμα Φυτικής Παραγωγής
4. Ιωάννης Σκούφος, Καθηγητής Τ.Ε.Ι Ηπείρου τμήμα Ζωικής Παραγωγής
5. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Επίσης με στοχευόμενες τοποθετήσεις 5 -8 λεπτών σε αντίστοιχους τομείς παραγωγής, το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα των Ηπειρωτών παραγωγών!

1. Μυρτώ Λύκα, Πρόεδρος κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας.
2. Γιάννης Βαγγέλης, από την Πρέβεζα, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιχθυοκαλλιεργειών.

Η συλλογιστική σε αυτή τη ημερίδα-ανοιχτή συζήτηση, έχει σχεδιαστεί με τις παρακάτω νοηματικές κατευθύνσεις. α) Εστίαση της διατροφικής δυνατότητας & ανάλυσης στον πρωτογενή τομέα παραγωγής προϊόντων. β) Ερμηνευτική ανάλυση της διατροφικής αυτάρκειας και γ) προσδιορισμός, με σύνδεση των παραπάνω δυοστοιχείων, σε σχέση με την Ήπειρο. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό, διάρκειας περίπου 35 λεπτών και θα δοθούν απαντήσεις, οι οποίες, καταγεγραμμένες θα προστεθούν στο Φάκελο της ΠΣΕ ''Διατροφικό'' .

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε ρόλο συντονιστή θα καταγράψει όλες τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, ο προβληματισμός και οι δημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις του θέματος, να δημιουργήσουν μια θετική και δημιουργική δύνη ενημέρωσης. Ενώ από την επεξεργασία της ημερίδας, η ΠΣΕ θα δημιουργήσει επίσημο Φάκελο ''Διατροφικό'', με όλες τις εισηγήσεις και συμπερασματικές ενότητες. Όλο το υλικό θα συνταθεί έτσι ώστε να αρχίσουν να προκύπτουν προτάσεις με τεκμηρίωση για το διατροφικό, που θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ηπείρου και της πατρίδας γενικότερα.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το εξαιρετικά σημαντικό πρώτο στάδιο της επιστημονικής αποτύπωσης της ΠΣΕ σε παρουσίαση σε ευρύ κοινό για το σημαντικό θέμα ''διατροφικό'', όπου ανάλογες Θεματικές σχετικές ημερίδες σε σύντομο χρόνο θα ακολουθούσουν ανά περιφέρεια, με σκοπό την καλύτερη δυνατή επεξεργασία και συμπλήρωση μιας τέτοιας μελέτης.

Ημερίδα - Ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό, τη πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο και τη διατροφική αυτάρκεια, στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'' Ημερίδα - Ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό, τη πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο και τη διατροφική αυτάρκεια, στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'' Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.