ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!



Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες 
 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς εμπλέκει το λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Αυτή η απόφαση που συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της «φύλαξης» των ελληνοτουρκικών συνόρων και της «καταπολέμησης των προσφυγικών ροών», στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας! 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. 
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως «φύλακα-άγγελο», τη στιγμή που το ίδιο στηρίζει ανοιχτά τις προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, ως "γκρίζες ζώνες" από τη μεριά της Τουρκίας. 
Η κυβέρνηση καλεί την ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέντρα που προκαλούν το προσφυγικό πρόβλημα, με την ιμπεριαλιστική τους επέμβαση στη Μέση Ανατολή, να το «λύσουν», με στρατιωτικές δυνάμεις! 
ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών. 
Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. 
 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της ΕΕ για: "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή", αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών (hot spots), συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα. 
Κανένας να μην μείνει απαθείς στο έγκλημα που διεξάγεται στην περιοχή μας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα αποτελέσματά του. 
Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο και αλλού, με την ατέλειωτη ταλαιπωρία που βιώνουν τα θύματα του πολέμου στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την κόλαση των πολεμικών συγκρούσεων στις πατρίδες τους. 
 
Εδώ και τώρα απαιτούμε: 
• Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. 
• Λεφτά για τα σχολεία και την Παιδεία. Ούτε ένα ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς. 
• Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας. 
• Γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. 
• Εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους. 
• Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους. 
• Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής. 
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αξιοποιώντας τα επιστημονικά και παιδαγωγικά εργαλεία που κατέχουν, να πραγματοποιήσουν πολύμορφες δραστηριότητες έκφρασης Αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων. 
 
Να αναδείξουν το ρόλο και το χαρακτήρα του πολέμου. 
Να πραγματοποιήσουν συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κείμενα, προβολές ταινιών, ζωγραφιές… Μάρτιος 2016 Το Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.