Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ

http://www.e-igoumenitsa.gr/igoumenitsa/igoumenitsa-ilektroniki-apati-me-doroepitages-soupermarketΑκόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες μεσω του Internet και των κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα η διαφήμιση ζητάει από τους χρήστες να εισάγουν το κινητό τους τηλέφωνο στη φόρμα, γεγονός που παραπέμπει σε εγγραφή σε συνδρομητικές – πολυμεσικές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης («πενταψήφια»).

Οπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία η διαφήμιση χρησιμοποιεί την περιοχή από την οποία συνδέεστε στο διαδίκτυο (για παράδειγμα την Ηγουμενίτσα) και σας υπόσχεται "800 ευρώ για ψώνια σε γνωστές αλυσίδες Σουπερμάρκετ".



Σύμφωνα με πληροφορίες συμπολίτης μας του έστειλαν 2-3 μηνύματα και τον χρέωναν. Συγκεκριμένα τα μηνύματα έλεγαν πως θα μπει σε κλήρωση και θα πρέπει κάθε εβδομάδα να του στέλνουν μηνύματα. στο τέλος ο λογαριασμός του ειχε χρεωθεί με 10€ επιπλέον. Προσοχή, λοιπόν, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος και να εισάγει τον αριθμό του.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε εξαπατηθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Συνήγορο του Καταναλωτή και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.