Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ


 
Αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των ομογενών Ηπειρωτών της φιλαδέλφεια Αμερικής. 

 Είναι το συναπάντημα παλαιότερων και νεότερων γενιών υπό τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου και των παραδοσιακών και αυθεντικών γεύσεων του τσίπουρου και του πατσά που είχαν την τιμητική τους. 

Πέρα όμως απ’ αυτή τη γιορτή, το αντάμωμα των Ηπειρωτών που χρόνια τώρα ζουν και μεγαλουργούν στη Φιλαδέλφεια έχει και το φιλανθρωπικό του σκοπό. 

Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα δοθούν στη Μονή Δουραχάνης στα Γιάννενα και θα ενισχύσουν το έργο του ακούραστου παπά Θανάση. 

 

Το καλοκαίρι αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα και θα παραδώσει στη Μονή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Είναι η 10η συνάντηση των Ηπειρωτών μικροί και μεγάλοι τίμησαν την περίφημη «τσιπουροβραδιά» η φήμη της οποίας ξεπέρασε τα όρια της πολιτείας. 

Η Ήπειρος είχε την τιμητική της, έτσι όπως της αρμόζει από ηπειρώτες που ποτέ δεν ξεχνούν την πατρίδα τους. 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κεΐσογλου και ιδιοκτήτης του μοναδικού ομογενειακού μέσου Cosmosphilly.com στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των ομογενών και της πατρίδας, επεσήμανε τη δράση του Συλλόγου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κυρίως στη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα που πλήττεται από την κρίση. 

Στη φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, πλημμύρισε η αίθουσα, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι το πρωί υπό τους ήχους της ηπειρωτικής παράδοσης, της Ελλάδας.
Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ Τσιπουροβραδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών ΟΜΟΝΟΙΑ των ομογενών στη Φιλαδέλφεια ΗΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.