Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα”


 
 
Στον καθιερωμένο διαγωνισμό βιβλίων του Public, συμμετέχει ο Παραμυθιώτης συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας, με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα”.

Στον διαγωνισμό μπορείτε να ψηφίσετε υπέρ του βιβλίου “Ένας αιώνας και μια νύχτα”, κάνοντας κλικ εδώ, ενώ στην συνέχεια επιλέγεται το σύνδεσμο "καταχωρήστε"

To βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του πρώτου παιδιού που γεννήθηκε στην Ελεύθερη Παραμυθιά στις 23 Φεβρουαρίου 1913 και η ζωή του μέχρι τα εκατοντάχρονα Ελευθέρια της πόλης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 24 Φεβρουαρίου 2013.

Ο Μάνος, υπαστυνόμος στο νομό Θεσπρωτίας, συλλαμβάνει τον εκατοντάχρονο παππού του, Μανόλη. Έναν αιώνα και μία νύχτα πριν, στις 23 Φεβρουαρίου 1913, την ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Τούρκους, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην περιοχή ήταν ο Μανόλης. Γεννήθηκε στο Ζελεσό Παραμυθιάς, μέσα στην σπηλιά του Άη-Θανάση και η γέννηση του γιορτάστηκε από όλους τους Έλληνες, αφού συνδέθηκε με το ιστορικό γεγονός και τον βάφτισε ο ίδιος ο μητροπολίτης. Το 1917 οι γονείς του πεθαίνουν και ο Μανώλης μεγαλώνει πλάι στους θετούς του γονείς στο Σεβαστό. Όταν τελείωσε το Δημοτικό πήγε στο πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην απελευθερωμένη περιοχή, στην Παραμυθιά.

Με τον Μανώλη ήταν ερωτευμένη μια χωριανή του, η Αγγελική, ενώ εκείνος ερωτεύτηκε την Εμινέ, μιας και οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους συνέχισαν να ζούνε στην περιοχή μέχρι το 1944. Μόλις όμως ο πατέρας της το κατάλαβε, βιάστηκε να την παντρέψει με τον γιο του Βελή Αγά στο Καρβουνάρι. Η μοίρα λοιπόν γι’ αυτούς τους δύο έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ή μήπως όχι; Παρακολουθούμε τη ζωή του Μανώλη μέχρι τα εκατοντάχρονα που έγιναν για την απελευθέρωση της Παραμυθιάς το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, μέσα από ιστορίες μίσους, αγάπης και έρωτα ανάμεσα σε δυο θρησκείες, δυο γυναίκες και μια πατρίδα. Τι συνέβη σε αυτά τα εκατό χρόνια του Μανώλη, αλλά και την πρώτη νύχτα μετά από ένα αιώνα ζωής, έτσι που ο ανιψιός του να θυμηθεί τη φράση του δάσκαλου του λίγο μετά την Κατοχή: «Να μη φοβάσαι παιδί μου.

Ο φόβος σκοτώνει και μια νύχτα φόβου μπορεί να διαγράψει τη ζωή ενός ολόκληρου αιώνα!» ενώ ο εγγονός του να διατάξει τη σύλληψη του; Όλα αυτά στο νέο μυθιστόρημα του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Νίκα από το Σεβαστό Παραμυθιάς, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Μια μυθοπλασία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που για άλλη μια φορά ο συγγραφέας την τοποθετεί στην περιοχή μας.
Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα” Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.