Κουκλοθέατρο στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Όταν η Θεατρική Αγωγή συνάντησε τη Γλώσσα


 
Στο σχολείο μας δε μαθαίνουμε μόνο πώς τα υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν. 
Το κάνουμε και πράξη. 
Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Τρίτης τάξης, με αφορμή τη διδακτική ενότητα, την οποία διδάχθηκαν στο βιβλίο της Γλώσσας με τίτλο: “Τα χαρτιά ανακυκλώνονται”, έδωσαν τη δική τους παράσταση. 
Με την καθοδήγηση της δασκάλας της Θεατρικής Αγωγής Θεοδωρακοπούλου Παρασκευής, κατασκεύασαν μόνοι τους κούκλες για κουκλοθέατρο, βασιζόμενοι στο ρόλο που τους δόθηκε να ερμηνεύσουν. 
Οι κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά έγιναν αποκλειστικά και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είχαν στο σπίτι τους, καθώς βασικός όρος ήταν να μην αγοράσουν τίποτα καινούριο. 
Μέσα από την “περιπέτεια” της δημιουργίας, λοιπόν, τα παιδιά κατάφεραν να δώσουν μια νέα χρηστική αξία σε υλικά που είχαν ήδη πάρει το δρόμο για τον κάδο απορριμμάτων, βιώνοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία της Ανακύκλωσης.
Αντί για ακριβές κούκλες του εμπορίου, τα παιδιά κρατούν τις δικές τους χάρτινες κούκλες που κατασκεύασαν μόνοι τους. 
Τη θέση μιας εντυπωσιακής χρωματιστής σκηνής κουκλοθέατρου , πήραν τα θρανία τους. Δείτε και εσείς, δε φαίνεται να τα πειράζει……
Οφείλω να επαινέσω την εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής κ. Θεοδωρακοπούλου Παρασκευή, για την πρωτοβουλία και τη συμβολή της σε αυτό το project. 
 
Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο 
Ο Διευθυντής του Σχολείου  
Γεώργιος Κύλλας
Κουκλοθέατρο στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Όταν η Θεατρική Αγωγή συνάντησε τη Γλώσσα Κουκλοθέατρο στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Όταν η Θεατρική Αγωγή συνάντησε τη Γλώσσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.