Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα


Όλοι όσοι επισκεπτόμαστε τα Σύβοτα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε παρατηρήσει την έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων υδάτων, ειδικά στο λιμάνι του χωριού.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κανένας από τους υπεύθυνους να έχει δώσει λύση.
 
Τα Σύβοτα, είναι η "ναυαρχίδα" του τουρισμού, για την περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να τα προσέχει ως κόρη οφθαλμού.
Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που καταφέρνουν με την αδιαφορία τους, είναι να τα δυσφημούν, οσφρητικά, σε όλους τους επισκέπτες.

Αυτή η αδιαφορία ανάγκασε, στις 03/08/2015, κάτοικο και επαγγελματία των Συβότων, να αποστείλει επιστολή προς την 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και με κοινοποίηση προς το Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα "Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων".
 
Κανείς όμως από τους αποδέκτες δεν του απάντησε, ενώ το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, με την τουριστική κίνηση στα Σύβοτα, να είναι ήδη αυξημένη.
 
Ο κ. Βαφειάδης, επανέρχεται στο θέμα, με νέα του επιστολή, τόσο για τις δυσοσμίες και τις παράνομες σωληνώσεις, όσο και με την κατάσταση του οδοστρώματος.
 
Η νέα επιστολή του κ. Βαφειάδη: 
Σε συνέχεια της καταγγελίας της 03/08/2015 με θέμα "Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων", καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου 2066/46149 της 13/08/2015 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως ουδεμία απάντηση έλαβα σχετικά, αλλά και πως ουδεμία ενέργεια έλαβε χώρα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
 
Η κατάσταση επίσης του οδοστρώματος με τις λακούβες που είναι αποτέλεσμα εκσκαφής του οδοστρώματος για την τοποθέτηση σωληνώσεων αγνώστου προέλευσης, (όπως περιγράφω και στην σχετική καταγγελία), έχει χειροτερέψει, από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, αλλά και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
 
Να λάβετε υπόψη πως η Τουριστική περίοδο έχει ξεκινήσει, ήδη η περιοχή των Συβότων έχει δεχθεί μαζικούς επισκέπτες από της 25/03/2016, και το ενδιαφέρον του Δήμου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που τίθεται και θέμα για την Δημόσια Υγεία είναι άφαντο. 
 
Θα ήθελα παρακαλώ, να επιληφθεί όποια υπηρεσία είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και να μας ενημερώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα σχετικά:
  • στο σημείο που υπάρχει φωτογραφία, αν έχει δοθεί σχετική άδεια για τους σωλήνες που επικοινωνούν στην σχάρα όμβρυων υδάτων
  • αν έχει μεριμνήσει για την επίλυση του θέματος που αφορά και γενικότερα όλες τις σχάρες όμβρυων υδάτων στα Σύβοτα  
  • αν θα λύσει το πρόβλημα με τις λακούβες, που είναι συνέπεια διανοίγματος και εκσκαφής του οδοστρώματος για προσθήκη σωληνώσεων αγνώστου προελεύσεως.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με τα τμήματα του, απαιτούν να εφαρμόζουν όλοι οι πολίτες τους σχετικούς κανονισμούς, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν πως μπορεί να αξιώνουν απαιτήσεις πάσης φύσεως από τους Δημότες, Πολίτες, Επιχειρήσεις κλπ,, αλλά και οι ίδιοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ που πρέπει να τηρούν...

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
 
Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία του κ. Βαφειάδη 
στις 3 Αυγούστου 2015

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σύβοτα 03/08/2015

ΠΡΟΣ: 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας 6ype@dypede.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας grafeio.dimarxou@1345.syzefxis.gov.gr
- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας villioue@apdhp-dm.gov.gr  

ΘΕΜΑ: «Δυσοσμίες και Σωληνώσεις μέσα στις Σχάρες Όμβριων Υδάτων»

Διατηρώ τουριστικό κατάστημα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, και έξω από το κατάστημα μου υπάρχει στον δρόμο μια σχάρα για να απορροφάει τα όμβρια ύδατα. Στην συγκριμένη σχάρα,(και όχι μόνο) καταλήγουν και σωλήνες οι οποίες πολύ συχνά "τρέχουν" μέσα τους διάφορα υγρά, (όχι όμβρια ύδατα, διότι αυτό συμβαίνει μέσα στο καλοκαίρι που έχει να βρέξει πάνω από 30 μέρες) με αποτέλεσμα τις έντονες δυσοσμίες σε όλη την διάρκεια της ημέρας οι οποίες πολλές φορές γίνονται ανυπόφορες. Επίσης σωλήνες οι οποίοι καταλήγουν μέσα στην σχάρα για τα όμβρια ύδατα έχουν τοποθετηθεί από ερασιτεχνικά συνεργεία με πρόχειρο τρόπο, και χωρίς σχετική άδεια, που όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και βίντεο που στέλνω, δεν είναι ούτε καν κάτω από την επιφάνεια του δρόμου, με αποτέλεσμα τα πρόχειρα μπαλώματα για να τον σφραγίσουν και να μην φαίνεται έχουν σπάσει και υπάρχει επίσης κίνδυνος να σπάσει και ο σωλήνας εφόσον περνάνε από πάνω του αυτοκίνητα, φορτηγά και κάθε τροχοφόρο όχημα, με ότι μπορεί να ακολουθήσει στην δημόσια υγεία ύστερα από διαρροές υγρών αγνώστου προέλευσης.

Ύστερα από προφορική μου αναφορά στον Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας Κ. Μήτση Σωτήριο, που του υπέδειξα το πρόβλημα, από τον περασμένο χειμώνα, με διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί άμεσα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου και το πρόβλημα συνεχίζεται. Ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα με κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, πως είναι δυνατόν να το αμελούν και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλα χωρίς σημασία και ουσία ζητήματα? Ακόμα και αν επικαλεστούν όγκο υποχρεώσεων, έπρεπε το συγκεκριμένο πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο διότι αποσκοπεί στην δημόσια υγεία και όχι σε προσωπικά συμφέροντα.

Καλώ λοιπόν, το αρμόδιο τμήμα της 6η Δ.Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας να προβεί σε αυτοψίες με τα απαραίτητα συνεργεία και να μεριμνήσει για την άμεση λύση του προβλήματος (συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων σχαρών) με κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Επίσης θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να δώσει μια λογική εξήγηση ο Αντιδήμαρχος για την αδιαφορία που έδειξε στο πρόβλημα.
Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα Αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις δυσοσμίες στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.