Εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας πλέον δεν θα μπορεί καν να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τις θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν.




Με πρόσχημα την επίτευξη καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τους δημότες, η Δημοτική Αρχή αλλάζει για ακόμη μία φορά τον ΟΕΥ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η προηγούμενη αλλαγή του 2011, είχε σαν αποτέλεσμα για το Δήμο Ηγουμενίτσας να παραμείνουν 73 κενές οργανικές θέσεις παρόλο που είχαν μεταφερθεί τότε στους Δήμους οι αρμοδιότητες καταργούμενων φορέων που προέβλεπε ο Καλλικράτης . Με τις συνεχόμενες καταργήσεις οργανικών θέσεων και τη νέα αλλαγή του Ο.Ε.Υ. στο Δήμο Ηγουμενίτσας μένουν πλέον μόλις 19 κενές οργανικές θέσεις, την ώρα που οι πραγματικές ελλείψεις είναι πολλαπλάσιες. Οι αλλαγές και συγχωνεύσεις υπηρεσιών έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση Διευθύνσεων κατά 33 % και Μείωση Τμημάτων κατά 35%.

Ο Δήμος πλέον δεν θα μπορεί καν να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τις θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν.

Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι με τη συγχώνευση των υπηρεσιών θα γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία των υπηρεσιών. Η πραγματικότητα είναι ότι οι αρμοδιότητες παραμένουν, δεν συγχωνεύονται ούτε συρρικνώνονται. Αυτό που στην πραγματικότητα αλλάζει είναι ότι το εναπομείναν προσωπικό θα υπερχρεώνεται και επισήμως εντολές και θέματα.

Ταυτόχρονα με αυτή την εντατικοποίηση, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία για τη στοχοθεσία και την αξιολόγηση ώστε να είναι σε θέση να πιέζει τους εργαζόμενους που αντικειμενικά δεν θα μπορούν να βγάλουν σε πέρας τον όγκο εργασίας, να τιμωρεί αυτούς που τελικά δεν τα καταφέρνουν αλλά και να στοιχειοθετεί κατά το δοκούν ιδιωτικοποιήσεις.

Με αυτό το σκεπτικό, ήδη διάφοροι αιρετοί κατηγορούν τους εργαζόμενους του Δήμου ότι είναι «τεμπέληδες» και «ανίκανοι». Οι δηλώσεις αυτές όχι μόνον είναι προσβλητικές και αναληθείς, αλλά έχουν κυρίως ως στόχο την ευκολότερα αποδεκτή από την κοινωνία, κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος του ιδιωτικού συμφέροντος.

Γίνεται φανερό ότι οι Ο.Ε.Υ αποτελούν μια ευέλικτη προσαρμογή κατά Δήμο με κοινό στόχο να υπηρετείται η επιχειρηματική τους δράση, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανατροπή - διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η ιδιωτικοποίηση των έργων και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Θα αποτελέσουν τη δαμόκλεια σπάθη υποχρεωτικών μετατάξεων και απολύσεων.

Αποδεικνύεται ότι ο στόχος τελικά, δεν είναι η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, αλλά η ευκολότερη μετάβαση στις ιδιωτικοποιήσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική Αρχή ούτε για τους τύπους δεν απευθύνθηκε στο Σύλλογο Εργαζομένων. Γνωρίζουν ότι ο Σύλλογος ποτέ δεν θα συμμετείχε στη δημιουργία ενός ΟΕΥ με τελικό σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

- Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.

- Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.

- Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

- Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ., αλλά και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επιχειρήσεων.

- Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την τοπική διοίκηση επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων.

- Διεκδικούμε Έργα Υποδομής και Πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκή οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία (π.χ. σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα,)

- Κατοχύρωση Ενέργειας - Μεταφορών - Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν και κατάργηση του ΦΠΑ σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.

Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας πλέον δεν θα μπορεί καν να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τις θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν. Εργαζόμενοι ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας πλέον δεν θα μπορεί καν να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τις θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.