Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας



Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα !
Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την απλήρωτη εργασία.

Οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας (‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’) παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ένα από τα πολλά προγράμματα των δήμων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ , που έχουν κάνει την απλήρωτη εργασία και την καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων για μήνες, ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Αντίστοιχα, καθυστέρηση δεδουλευμένων υπάρχει και στην Παραμυθιά (‘βοήθεια στο σπίτι’, ΚΔΑΠ) αλλά και στο νομό συνολικά, με τους δήμους να παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στην προώθηση αυτής της πολιτικής και στον εμπαιγμό των εργαζομένων.

Άλλο ένα σημαντικό χτύπημα στις κατακτήσεις επιχειρείται και στις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες Ηγουμενίτσας, όπου προσπαθούν να περικόψουν ένα μήνα από κάθε 10 μήνες σύμβασης ! Εκεί ο δήμος μάλιστα επικαλείται απόφαση Κουρουμπλή με στόχο ο Ιούνιος να μείνει απλήρωτος.

Να μην τους περάσει

Οι καθαρίστριες, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα προγράμματα και σε όλους τους χώρους εργασίας. Από τον Σεπτέμβριο πέρυσι έως το Δεκέμβρη ήταν απλήρωτες και έπειτα από απεργία, ό αγώνας τους νίκησε και τα δεδουλευμένα πληρώθηκαν. Η μάχη όμως συνεχίζεται καθώς το μαύρο μπλοκ συνέχισε την επίθεσή του τιμωρώντας τις καθαρίστριες μέσω … ΟΑΕΔ. (Πρόστημο 500€, γιατί δεν διέκοψαν οι ίδιες επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ)

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν την επίθεση αν δεν τους σταματήσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Η επίθεση του Κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, στοχεύει στο να μείνει καμία κατάκτηση όρθια. Να οργανωθούμε λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι και να αντισταθούμε σε όλους τους χώρους και σε όλα τα προγράμματα για να την ανατρέψουμε.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλει την απλήρωτη εργασία και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.
  • Να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα
  • Να μην κοπεί κανένα μηνιάτικο
  • ΚΑΤΩ η αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ 
 
Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Απλήρωτοι από το Φλεβάρη οι 20 εργαζόμενοι στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.