Δείτε την εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης “Η προδομένη Αυτοκρατορία” που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Παραμυθιά, η εκδήλωση (αφηγηματική και θεατρική παρουσίαση) για την άλωση της Κωνσταντινούπολης “Η προδομένη Αυτοκρατορία”. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων των εορτών Σουλίου, διοργανώθηκε από την Π.Ε Θεσπρωτίας, τον δήμου Σουλίου και τον Φ.Ο Γραικοχωρίου.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλειος Γιόγιακας, ο πρ. Υπουργός Αντώνης Μπέζας, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη και Αλκης Λάμπρου, εκπρόσωποι της Μητροπολης Παραμυθιάς, της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στην ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη διάλεξή του ο κ. Τσίτας αναφέρθηκε στα πριν και στα μετά της Άλωσης, παρουσιάζοντας με ζωντάνια και επάρκεια το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων. Τα δρώμενα είχαν να κάνουν με: Την προδοσία στο Μάντζικερτ (1071 μ.χ.). Την πολιορκία της Πόλης (2 Απριλίου -29 Μαΐου 1453). Το λόγο του Μωάμεθ στους πολιορκητές (Δευτέρα 28/ 1/ 453). Το λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους πολιορκούμενους (Δευτέρα 28 Μαΐου 1453). Το μονόλογο της Ελένης Παλαιολογίνας -συζύγου του Μωάμεθ. Το μονόλογο του Ιωάννη Δοκειανού-διδασκάλου της Ελένης Παλαιολογίνας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρη την εκδήλωση:
 
Δείτε την εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης “Η προδομένη Αυτοκρατορία” που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης “Η προδομένη Αυτοκρατορία” που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.