Ομόφωνα όχι στα Ασφαλτικά από το Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)




Δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους Δημοτικούς Συμβούλους Φιλιατών, ο Πρόεδρος της ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ κ. Αχ. Μαντζούκης για την σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα της επιχειρούμενης επένδυσής του σε δεξαμενές καυσίμων στη Λωρίδα της Σαγιάδας, ανάμεσα στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Δεν τους έπεισε ούτε καν το φιλανθρωπικό έργο της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, την οικογένεια της οποίας ο κ. Μαντζούκης επικαλέστηκε ως μέτοχο της επένδυσης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθειά του είναι να τη φέρει στον τόπο και να προσφέρει φιλανθρωπία στην περιοχή.

Ομόφωνα «Όχι» είπε το Δημοτικό Συμβούλιο, γνωμοδοτώντας αρνητικά – για μια ακόμα φορά στη 15ετή προσπάθεια της εταιρείας, να εγκαταστήσει μια τέτοια μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών κ. Χρ. Γκίζας, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης από το 2001 έως και σήμερα, επισημαίνοντας ότι από τη σχετική αλληλογραφία παρατηρείται ότι μεταξύ των Υπηρεσιών υπάρχουν γραπτές επισημάνσεις που καταδεικνύουν το γεγονός αφενός μεν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση που δεν έχουν αποσταλεί στους φορείς, αφετέρου το γεγονός ότι για την εν λόγω εγκατάσταση, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 45805/2910 από 25-10-2011 Α.Ε.Π.Ο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που υπέγραψε, η κα Γεωργακοπούλου Μπάστα, χωρίς να προηγηθεί η γνωμοδότηση των αρχών που από τη νομοθεσία απαιτείται. Εξάλλου ούτε στο πλαίσιο της αρχικής διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων είχε εφαρμοσθεί η αντίστοιχη διαδικασία που όπως είχε διαπιστωθεί με την υπ΄αριθμ. 2432/2010 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρωτική της αρχικής ΑΕΠΟ.

Τόσο η Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας, όσο και οι Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, ο Αλιευτικός Σύλλογος Σαγιάδας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγιάδας και Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας, απαντώντας στο Δήμο Φιλιατών εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κατασκευή του εν λόγω έργου, σημειώνοντας ότι αυτό θα προκαλέσει υποβάθμιση της περιοχής, μόλυνση περιβάλλοντος, προβλήματα στα θαλάσσια οικοσυστήματα και καταστροφικές συνέπειες για τις υδατοκαλλιέργειες.

Σε παρόμοιες επισημάνσεις προχώρησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, να επαναβεβαιώσει τη στάση που έχουν τηρήσει τη δεκαπενταετία αυτή όλοι οι συλλογικοί φορείς της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς κάλεσε το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά, σημειώνοντας ταυτόχρονα προς των επενδυτή, ότι ο Δήμος επιθυμεί επενδύσεις, αλλά όχι τέτοιες που θα καταστρέφουν άλλους παραγωγικούς φορείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μηνάς Παππάς, προκαλώντας με την τοποθέτησή του την πρόωρη αποχώρηση από τη συνεδρίαση του κ. Μαντζούκη, ο οποίος δεν παρέμεινε για να ακούσει την ληφθείσα ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση.
 
Ομόφωνα όχι στα Ασφαλτικά από το Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)  Ομόφωνα όχι στα Ασφαλτικά από το Δήμο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.